Adı Gibi Marjinal; Nicki Minaj! - Son Dakika
Kültür Sanat

Adı Gibi Marjinal; Nicki Minaj!

Adı Gibi Marjinal; Nicki Minaj!

Karayipler’den çıkan özel bir ses, sanki fantastik bir öykü kahramanı... Hiphop ve R&B’nin son yıldızlarından Nicki Minaj, sayfalarımızın son konuklarından...

03.04.2012 19:30

Asıl adı Onika Tanya Maraj olan Nicki Minaj, Karayipler'in Trinidad & Tobago Adaları'nda 1984 yılında dünyaya gelmiş olan hip hop/R&B müzisyeni ve aynı zamanda da bir söz yazarı. Doğup büyüdüğü Trinidad & Tobago'dan 5 yaşında ayrılıp New York'taki ailesinin yanına taşınmış. Bu yaşa kadar kendisine babaannesi bakmış. Anne ve babasının sağlıksız iletişimi yüzünden zorlu bir çocukluk dönemi geçiren Minaj, müziğe ilk kez klarnet çalarak başlamış.

ülkemizde son bir iki yıl içinde adından giderek daha da çok bahsettiren bu farklı isim, kariyerindeki ilk önemli adımı 2007 yılında ilk mixtape'ini yayımlayarak attı. Sucka Free isimli mixtape'i 2008'de çıkaran Minaj, aynı yıl Underground Müzik ödülleri'nde Yılın En İyi Kadın Sanatçısı ödülünü kazandı ve bir anda dikkatleri üzerine çekti. 2009'da üçüncü mixtape'i Beam Me Up Scotty oldukça olumlu geridönüş aldı.

Nicki Minaj'ı Nicki Minaj yapan ve milyonlarca satan ilk büyük albümü 'Pink Friday' 2010 yılında yayımlandığında oldukça yoğun ilgiyle karşılandı ve Nisan 2011'de ABD'de 3. Sıraya kadar yükseldi. Nicki Minaj, şu sıralar ( 2012 Nisan ) Pink Friday albümünün devamı niteliğindeki 'Pink Friday: Roman Reloaded' albümünün piyasaya çıkışını heyecanla karşılamaya hazırlanıyor. İlk albümden daha da fazla başarı göstermesi beklenen bu yeni albümde Minaj, Lil Wayne, Chris Brown, Drake gibi isimlerle düet de yapmış...Şimdiden onlarca ödül kazanan Nicki Minaj; Lauryn Hill, Lil Wayne, Lil'Kim, Missy Elliott'ın tarzından etkilendiğini söylüyor. Madonna, Grace Jones ve Marilyn Monroe'dan da ilham aldığını belirtiyor. özel hayatında kendisinin biseksüel olduğu iddia ediliyor fakat Minaj, güzel ve seksi olan kadınlara aslında sadece iltifatta bulunduğunu, bu duruma basının farklı yaklaşmak istediğini söylüyor.

Tipten tipe, karakterden karaktere bürünen Nicki Minaj, özellikle katıldığı davetlerde ve konserlerde tercih ettiği rengArenk kostüm ve elbiselerle dikkat çekiyor. 53. Grammy ödülleri'nde Givenchy Haute Couture'ın Riccardo Tisci imzalı leopar desenli 'kostümü'yle adeta şık ve rüküş kavramlarını yeniden sorgulamamıza neden olan şarkıcı, geçtiğimiz yılın son günlerinde gerçekleşen ve 'Yılın Hiphop Sanatçısı' ödülünü aldığı Amerikan Müzik ödülleri 2011'de tercih ettiği parlak elbisesiyle yeşil ve siyah tonlarını sahneye taşımış, gecede giydiği bir başka metalik sahne kostümüyle adından bir hayli söz ettirmişti. Kendisini farklı saç stilleri ve türlü elbise ve aksesuarlar içinde görmeye alıştık. Bu durum böyle de devam edeceğe benziyor....

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat Adı Gibi Marjinal; Nicki Minaj! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement