Akseki'de Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Akseki'de Yaz Kur'an Kursları Başladı

Akseki ilçesinde yaz Kur'an kursu açıldı.

24.06.2016 12:33

Akseki ilçesinde yaz Kur'an kursu açıldı.

Akseki Müftüsü İlyas Eser, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan kitap ve çeşitli materyalleri kurslara katılan öğrencilere ücretsiz dağıttıklarını söyledi.

Yaz Kur'an kursuna çocukların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Eser, "Çocuklarımız ve gençlerimiz Kur'an'ı öğrenmek, Peygamberimizi daha iyi tanımak, ahlaki değerlerimizi ve temel dini bilgilerimizi öğrenmek için cami ve Kur'an kurslarını süsledi. Yaz Kur'an kursları hakikaten büyük bir imkan. Kurslarımız 9 hafta sürecek. Cami ve Kur'an kurslarında görev yapan tüm din gönüllüsü kardeşlerimiz vazife başında." diye konuştu.

Kayabaşı Camii imamı Ali Afacan da yaz Kur'an kurslarında eğitim öğretim hizmetlerinin sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı sürdürüleceğini söyledi.

Kurslara katılan öğrencilere Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğretmenin yanında kardeşlik, yardımlaşma ve fedakarlık gibi prensipleri kazandırabilmeyi de hedeflediklerini belirten Afacan, "Açılan Kur'an kursuna 6 yaş ve üzerindeki herkes katılabilir. Camilerimizi açtık ve öğrencilerimizi bekliyoruz. Velilerimiz çocuklarını iki ay boyunca camilere göndersinler." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Akseki'de Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement