Arslanköy'lü Tiyatrocular Turneye Çıktı - Son Dakika
Kültür Sanat

Arslanköy'lü Tiyatrocular Turneye Çıktı

Arslanköy\'lü Tiyatrocular Turneye Çıktı

Mersin'in Arslanköy beldesinde 2001 yılında kurulan ''Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'' üyesi 5 kadın, ''Ozon Tabakası'' adlı oyunu öğrencilere ücretsiz sahneleyecek.

31.03.2014 14:56  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Topluluk üyesi kadınlar, ozon tabakasına ve çevreye bilinçsizce verilen zararların anlatıldığı oyunu ilk olarak, Davultepe Kız Meslek Lisesi'nde öğrencilerin beğenisine sunacak.

Tiyatronun kurucusu ve oyunun yazarı Ümmiye Koçak'ın yanı sıra, yaşları 20 ile 62 arasında değişen Duygu Koçak, Emine Gürlek, Necla Tuğral ve Seher Dağdur'un naylon yemeni ve şalvarlarıyla rol aldıkları oyunda, bazı kadınlar da üstlendikleri erkek rollerini başarıyla canlandırıyor.

Oyunun yazarı Ümmiye Koçak, 11 yıl önce başladıkları tiyatro yolculuğunda bugüne kadar kendi yazdığı ''Hasret Çiçekleri'', ''Çiçekler Solmasın'', ''Erik Eşkisi'', ''Nefesi Kesen Hoca'' ve William Shakespeare'in ''Hamlet'' adlı eserinden uyarladığı ''Prens Hamit'' oyunlarını sahnelediklerini söyledi.

Turne kapsamında sahneledikleri oyunda, ozon tabakasına ve çevreye bilinçsizce verilen zarara dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Koçak, ''Bugün kadar sergilediğimiz oyunlarla kadınlara örnek olmaya çalışıyorduk.

Kent merkezindeki okullara yönelik gerçekleştireceğimiz bu turne ile de gençlerimize örnek olmak istiyoruz. Onlara köylü kadınların neler yapabildiğini, kendilerinin de neleri başarabileceğini göstermeyi hedefledik. Oyunumuzu okullar kapanana kadar 13 değişik ilköğretim okulu ve lisede sahneleyeceğiz'' diye konuştu.

Muhabir: Mehmet KOÇAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Arslanköy'lü Tiyatrocular Turneye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement