Aspendos Festivali "Tannhäuser" Operası İle Devam Ediyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Aspendos Festivali "Tannhäuser" Operası İle Devam Ediyor

Aspendos Festivali "Tannhäuser" Operası İle Devam Ediyor

19'ncu Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin son opera eseri bu yıl Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Tannhäuser operası ile olacak.

13.09.2012 12:06  Güncelleme: 12:02

Alman rejisör Peter Hans Lehmann'ın sahneye koyduğu, ünlü Alman besteci Richard Wagner'in etkileyici müziğinin tüm renklerini içinde barındıran, insan ruhunun ancak aşk ile kurtulacağının anlatıldığı efsanevi Tannhäuser operası ile festival son bulacak. Bu etkileyici eser 15 Eylül Cumartesi günü saat 20:30'da Aspendos Antik Tiyatrosu'nda izlenebilir.

Wagner'in etkileyici müziği ile…

Festivalin kapanış temsilinde orkestrayı şef Winfried Müller ve Sunay Muratov yönetecek. Alessandro Cedrone , Philip White ve Lyubomira Aleksandrova 'nın koro şefi olduğu eserde; dekor ve kostüm Savaş Camgöz , ışık tasarım ise Fuat Gök imzası taşıyor. Eserin koreografisi ise Nilgün Bilsel Demireller'e ait.

Ankara Operası sahneleyecek

Eserde ; Tuncay Doğu- Tuncay Kurtoğlu "Hermann Landgraf Von Thuringen", Ünüşan Kuloğlu, Efe Kışlalı "Tannhauser", Huriye Apaydın, Feryal Türkoğlu, Şule Köken"Elisabeth", Mehlika Karadeniz, Ferda Yetişer "Venüs", Arda Aktar, Serkan Kocadere "Wolfram Von Eschinbach", Metin Turan, Emrah Sözer "Walter Von Der Vogelweide", Mithat Karakelle, Cem Beran Sertkaya "Biterolf", Oğuz Sırmalı "Heinrich Der Schreiber", Ö.Savaş Gençtürk, S.Doğan Çapanoğlu "Rainmar Von Zweter", Meltem Çakın, Burcu Soysev" Ein Junger Hırt" karakteriyle sahne alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Aspendos Festivali 'Tannhäuser' Operası İle Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement