Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 97. Yıl Dönümü - Son Dakika
Kültür Sanat

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 97. Yıl Dönümü

Atatürk\'ün Ankara\'ya Gelişinin 97. Yıl Dönümü

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneğince "Atatürk Ankara'da Kutlama Gecesi" etkinliği düzenlendi.

27.12.2016 21:57

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneğince "Atatürk Ankara'da Kutlama Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, Seymenler Halk Oyunları ekibinin, merkezin önünde yakılan büyük bir ateşin etrafında yaptığı "Sinsin Gösterisi" ile başladı.

Etkinliğe gelen vatandaşların da seymenlere eşlik ettiği gösterinin ardından, kutlama programına geçildi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kolay kurulmadığına dikkati çekerek, "Artık geriye gidemeyiz. Biz cumhuriyeti, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, özgürlükleri sevdik. Bunlardan ödün vermemiz artık mümkün değildir." diye konuştu.

Ankara'yı başkent seçmesinden dolayı, Atatürk'e minnet borçlu olduklarını dile getiren Yaşar, "Ankara'da yaşayan her yurttaş doğduğu toprakları unutmadan, doyduğu toprak olarak cumhuriyetin başkenti Ankara'ya sahip çıkarsa, siyasiler, demokratik kitle örgütleri, aydınlar sahip çıkarsa Ankara'nın önü ışıklı bir yoldur, o yol da Mustafa Kemal'in yoludur." dedi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan da 27 Aralık'ın önemini hatırlatarak, bu tarihin, bağımsızlığın, yeni bir devlet, yeni bir otorite ve yeni bir liderin ilan edildiği gün olduğunu kaydetti.

Daha sonra şef Ali Abacı yönetiminde Ankara Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu konseri, Seymenler ve Bacı Erenler gösterileri sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 97. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement