Bel Fıtığı Eve Hapsedince Yönetmen Oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Bel Fıtığı Eve Hapsedince Yönetmen Oldu

Konya'da 38 yaşındaki eczacı İlker Sarı, iki yıl önce bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle 3 ay eve kapandığı süreçte, gelen ilhamla yazdığı senaryoyu beyaz perdeye aktararak hayalini gerçekleştirdi.

07.10.2017 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MELİKE KINACI - Konya'da 38 yaşındaki eczacı İlker Sarı, iki yıl önce bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle 3 ay eve kapandığı süreçte, gelen ilhamla yazdığı senaryoyu beyaz perdeye aktararak hayalini gerçekleştirdi.

Kentte 15 yıldır eczacılık yapan Sarı, 2015 yılında bel fıtığı rahatsızlığı geçirdi. Evden dışarı çıkamadığı dönemde film senaryosu yazabileceğini düşünen Sarı, bu konuda kitaplar okuyarak işe başladı.

Daha önce anlatılmamış bir hikayeyi filme aktarmaya karar veren Sarı, senaryonun ana karakterini bir eczacı yaptı. Yazdığı eseri ünlü oyunculara ulaştıran eczacı, olumlu cevap alınca kendisini bir yönetmenlik macerasının içinde buldu.

Hayalini gerçekleştirmek için evini, arsasını, babasının arabası da dahil bütün birikimini kullanan Sarı'nın "Benzersiz" filminin çekimleri 33 günde tamamlandı.

Cemal Hünal ve Ekin Türkmen gibi ünlü isimlerin rol aldığı film, 15 Eylül'de ülke genelindeki 77 salonda vizyona girerek, bugüne kadar 13 bin seyirci tarafından izlendi.

Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sinemayı çok sevdiğini, rahatsızlığı sırasında bu konuda bir şeyler yapabileceğini düşündüğünü söyledi.

Yazdığı kısa metinleri sonrasında bir senaryoya dönüştürdüğünü anlatan Sarı, "İzlediğim filmlerde mesleği eczacılık olan bir başrol görmemiştim. 'Ana karakterim eczacı olabilir' diye düşündüm. Hem kendi yaşantımdan kesitler aktardığım hem de fantastik öğe ve olaylar eklediğim bir senaryo çıkardım ortaya." diye konuştu.

"Fantastik bir kurgu üzerinden gittik"

Sarı, eczacının sıra dışı bir karekter olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Nöbet tutarken geçirdiği bir travma sonucu dünyaya gözünü farklı bir insan olarak açıyor. Ardından kendini bulma ve garip bir intikam hikayesi başlıyor. Aslında hastalık kısmı fanteziydi. Film için uydurduğum hastalığın adı 'görsel hafıza kaybı'. Gerçekte böyle bir hastalığa tutulan var mıdır bilmiyorum. Bir adam olsun dedim, sözel bilgileri, bir kadının annesi olduğunu bilsin ama onun görselini hatırlamasın. Kalemin ne işe yaradığını bilsin ama neye benzediğini hatırlayamasın istedim. Böylece fantastik bir kurgu üzerinden gittik."

Senaryoyu gönderdiği ünlü isimlerin kendisine olumlu cevap verdiğini aktaran Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce Cemal Hünal'a ulaştım. Senaryoyu okuyunca çok beğendiğini söyledi. Kısıtlı imkanlarımıza aldırmadan Konya'ya gelerek çekimlere katıldı. Ardından Ekin Türkmen, Ruhi Sarı, Selahattin Taşdöğen, Ebru Sarıtaş, Yakup Yavru, Nilüfer Aydan ve Murat Parasayar gibi oyunculardan oluşan güzel bir kadroyla, 33 iş gününde çekimlerimizi tamamladık. Karamizah-gerilim türünde bir film ortaya çıkardık."

Babasının arabasını havaya uçurdu

Sarı, klasik bir otomobile ihtiyaç duyduklarını ancak maddi imkansızlıklarla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Sarı, yaşadığı zorlukları şöyle anlattı:

"Çekimlerde iki aracı çarpıştırmamız, sonra havaya uçurmamız gerekiyordu. Biri eczacının karakterine uygun, eski, kaslı bir Amerikan arabası olmalıydı. Ancak bunu alabilecek, sonra da patlatabilecek gücümüz yoktu. Biz de 3-4 bin liraya, ucuz, külüstür bir araç aldık. Üzerine polyester giydirme uygulayarak klasik otomobile dönüştürdük. Babamın arabasını alıp bunları çarpıştırdık, daha sonra havaya uçurduk. Tabii babama da söz verdim, kendisine daha iyi bir araba alacağıma dair. Ama alamadık henüz. Bir anda atıldığımız bir macera oldu. Süreç çok sıkıntılıydı. Sıfırı bir yapmak gerçekten çok zormuş, onu gördüm. Belki biraz cahil cesaretiyle kalkıştık bu işe. Birikimimizi bu filme yatırdık. Evimiz, arabamız, arsamız. Hatta biraz daha fazlasını harcayarak çekmeyi başardık. Eşimin, ailemin ve dostlarımın desteği her zaman arkamdaydı. Nacizane bir sanat eseri ortaya çıkmışsa bundan dolayı çok mutluyum."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bel Fıtığı Eve Hapsedince Yönetmen Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti
    18:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'taki manolya ağacının altına Zeki Müren'in heykelini dikti. Başkan Tunç Soyer, Zeki Müren'in İzmir ile güçlü bir bağa sahip olduğunu belirtti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.

  • İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü
    17:47 İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü

    İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Topluluğu tarafından düzenlenen yarışmada iki ödül kazandı. Nişan Şirinyan 'Sürekli Mükemmeliyet' ödülünü, Can Atak ise 'Çarpışma' oyunuyla 'Tek Kişilik Performans (Erkek)' ödülünü aldı. Ödüller, 25 Nisan'da Kozyatağı'ndaki Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.


Advertisement