Bestami Yazgan Şiir Yarışması Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Bestami Yazgan Şiir Yarışması Başlıyor

Gençlerin şiiri sevmesi ve genç şairlerin cesaretlendirilmesi amacıyla İhlas Okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Bestami Yazgan Şiir Yarışması için eser gönderim süreci başladı.

23.02.2016 15:13

Gençlerin şiiri sevmesi ve genç şairlerin cesaretlendirilmesi amacıyla İhlas Okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Bestami Yazgan Şiir Yarışması için eser gönderim süreci başladı.

İhlas Okulları'dan yapılan açıklamaya göre, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Nar Yayınları'nın desteğiyle düzenlenen yarışmaya İstanbul'daki okullarda eğitim gören lise öğrencileri katılabilecek.

Bu yıl "İstanbul" temasıyla yapılacak olan yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin, şiirlerini 15 Nisan 2016 tarihine kadar yarisma@ihlaskoleji.com mail adresine göndermeleri gerekiyor.

Değerlendirme sonucunda ilk 10'a giren eserler 27 Nisan'da duyurulacak. Yarışmanın ödül töreni ise 4 Mayıs'ta İhlas Okulları Bahçelievler Kampüsü'nde gerçekleşecek.

Yarışmada ilk üçe giren öğrencileri çeşitli ödüller bekliyor. Birinci olan şiirin sahibi 2 bin 500 liralık ödülün sahibi olacak. İkinciye bin 500, üçüncüye ise bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca yarışmada ilk 10'a giren öğrencilere Bestami Yazgan'ın dört şiir kitabı hediye edilecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de bu öğrencilere istedikleri 2 kişiyle İstanbul turu yaptıracak ve "İstanbul" kitabı takdim edecek.

Hem şiir hem de çocuk edebiyatı alanında eserler veren ve aynı zamanda İhlas Okulları'nda öğretmen olarak görev yapan Bestami Yazgan, yarışma öncesinde duygularını şu şekilde anlattı:

"İnsanın hayattayken böyle bir hadiseye tanık olması anlatılamayacak kadar güzel bir duygu. Bu yarışma için çaba gösteren başta İhlas Okulları olmak üzere, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Nar Yayınları'na ve emek harcayan herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bestami Yazgan Şiir Yarışması Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement