Bilkent Yaz Gecesi Konserleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Bilkent Yaz Gecesi Konserleri

Bilkent Yaz Gecesi Konserleri

BASIN BÜLTENİDİR.

29.06.2010 18:27

BASIN BÜLTENİDİR.

Klasik müzik etkinlikleri Bilkent'te Temmuz ayında da devam ediyor. 4. Türkiye Klasik Gitar Buluşması kapsamındaki “Bilkent Yaz Gecesi Konserleri” 6-9 Temmuz tarihlerinde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Terasında gerçekleşecek.

Bilkent Üniversitesi ile Klasik Gitar Derneği/Türkiye'nin işbirliğiyle düzenlenen Bilkent Yaz Gecesi Konserleri, Ankara'nın muhteşem gece manzarası eşliğindeki usta gitaristlerin yorumlarıyla müzikseverlere unutulmaz akşamlar yaşatacak.

6, 7 ve 8 Temmuz konserleri açık havada; 9 Temmuz konseri ise Bilkent Konser Salonu'nda yapılacak. Konserler saat 21.00'de başlayacak.

Yurtiçi ve dışından gitaristleri bir araya getirecek 4. Türkiye Gitar Buluşması; seminerler, ustalık dersleri, Türk gitar yapımcıları fuarı, açık havada verilecek “Bilkent Yaz Gecesi Konserleri” gibi etkinliklerin yanı sıra Türkiye'de ilk kez yapılacak “gitaristler arası spor oyunları”na da ev sahipliği yapacak. 4. Türkiye Gitar Buluşması'na Bilkent Klasik Gitar Kulübü ile Galatasaraylılar Derneği'nin de katkıları bulunuyor.

Bilkent Yaz Gecesi Konserleri 6 Temmuz Salı akşamı klasik müzik dergisi Andante'nin “geleceğin yıldızı” olarak nitelediği Kazım Çokoğullu'nun resitali ile başlayacak. Çokoğullu yurtiçinde ve dışında pek çok konser ve resital verdi; ülke çapında düzenlenen yarışmalarda birincilik ödülleri kazandı; Eczacıbaşı Vakfı ve Amerika’da başarılı müzisyenlere verilen Ahmet Ertegün Vakfı burslarını almaya hak kazandı. 2007 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nden Kağan Korad’ın öğrencisi olarak mezun olmasının ardından New York’taki Juilliard School’a tam burs ile kabul edildi. Ünlü gitarist Sharon Isbin'in sınıfından 2009 yılında mezun oldu. Genç sanatçı konserde Villa-Lobos, Ramos, Mangore, Tarrega ve Turina'nın eserlerini seslendirecek.

İkinci yarıda İtalyan gitarist Antonio Mascolo kendi besteleriyle birlikte Duarte, Villa-Lobos ve Piazzolla'nın eserlerini seslendirecek.

Aniello Desiderio, Marco Socias, David Russell gibi ustalardan eğitim almış olan Antonio Mascolo; aralarında Pergolesi, Città di Ercolano'nun da bulunduğu pek çok uluslararası gitar yarışmasında birincilik ödülü kazanmış. İlk albümü "Dune" ile övgüler toplamış olan genç gitaristin kendi eserlerini içeren kayıtları da bulunuyor.

7 Temmuz akşamı gerçekleşecek konser başarılı Bach düzenlemeleriyle dikkati çeken Sırp lutist ve eğitimci Darco Karajic'e ait. Deneyimli sanatçı Johann Sebastian Bach'ın 1 ve 3 No'lu lute süitlerini seslendirecek. Belgrad Güzel Sanatlar Akademisi profesörü olan Karajic'in öğrencileri 1992 yılından bu yana uluslararası yarışmalarda lute ve gitar dallarında toplam 137 ödül kazanmışlar.

8 Temmuz konserinin ilk yarısında Güray Alyörük; Balkanski, Gow, Myers ve Coste'nin eserlerinden oluşan ilginç bir program sunacak. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde lisans, Selanik Devlet Konservatuvarı'nda yüksek lisans eğitimini tamamlayan Alyörük; Uluslararası Balkan Gitar Festivali'nde birincilik ve “En İyi Balkan Müziği Yorumcusu” (2007, Bulgaristan) ödüllerinin sahibi.

İkinci yarıda Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Özkanoğlu; Türk folklorundan seçkin örnekleri kendi düzenlemeleriyle sunacak. Özkanoğlu'nun programı Aşık Veysel, Ali Ekber Çiçek gibi ustaların besteleriyle birlikte çok beğenilen halk türkülerini de kapsıyor. Özkanoğlu, Bilkent Üniversitesi lisans, Köln Müzik Akademisi yüksek lisans eğitimlerinin ardından Bilkent Üniversitesi sanatta yeterlik programını Kağan Korad'ın sınıfında tamamladı. 2002'de Uluslararası Gevelsberg Gitar Yarışması’nda jüri özel ödülü, 2003'de Yıldız Teknik Üniversitesi Ulusal Gitar Yorumculuğu Yarışması’nda birincilik ödülü, 2008’de İnönü Üniversitesi Ulusal Gitar Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı.

Bilkent Konser Salonu'ndaki 9 Temmuz konserinde Türkiye'nin en umut veren genç gitaristlerinden biri olarak kabul edilen Ayşegül Koca, Tayfun İlhan'ın piyano eşliğinde Rodrigo'nun “Aranjuez” Konçertosu'nu seslendirecek. Bugüne kadar yurtiçi ve dışındaki festival ve yarışmalarda büyük başarılar gösteren Ayşegül Koca çalışıyla dünya çapında gitar otoritelerinin beğenisini ve takdirini kazandı. José Tomas (2007, İspanya), Eduard Pamfil (2005, Romanya) birincilik ödülleri sahibi genç gitarist yüksek lisans eğitimini Almanya'da Koblenz Gitar Akademisi'nde Aniello Desiderio'nun sınıfında “Artist ve Solist” diplomaları alarak tamamladı.

9 Temmuz tarihli son konserin ikinci yarısında Hande Cangökçe, Gökçe Ügdül Güven'in eşliğinde Malcolm Arnold'un Gitar Konçertosu'nu yorumlayacak.

Hande Cangökçe İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Bekir Küçükay'ın sınıfından mezun oldu. Bu mezuniyet ile "Concerto Métis"in (Roland Dyens) Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi (2007). Strasbourg Devlet Konservatuvarı'nda eski gitar müziği repertuvarı ve Barok müziği yorumlama çalışmaları gerçekleştirdi. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Bekir Küçükay'ın öğrencisi olarak tamamladı.

6-8 Temmuz tarihlerinde Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Terasında gerçekleştirilecek “Bilkent Yaz Gecesi Konserleri” saat 21.00'de başlayacak.

9 Temmuz tarihindeki konser ise Bilkent Konser Salonu'nda. Konser biletleri Bilkent Konser Salonu Gişesinin yanı sıra mybilet satış noktalarından temin edilebilir. Ücretsiz servisler konserlerden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane'den hareket edecek, konser sonrası aynı noktalara izleyicileri ulaştıracaktır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Bilkent Yaz Gecesi Konserleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement