Boğaziçi Film Festivali Bugün Sona Eriyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Boğaziçi Film Festivali Bugün Sona Eriyor

Boğaziçi Film Festivali Bugün Sona Eriyor

"Herkes film çekebilir" sloganıyla yola çıkan festival 14-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da pek çok etkinliğe imza attı, etkinlikler süresince çocukları da sinema ile buluşturdu.

30.11.2013 11:45  Güncelleme: 12:01

Herhangi bir ayrım yapmadan etik, estetik ve teknik bütünlüğe sahip tüm sinema filmlerinin gelişimine katkı sağlamayı amaç edinen festival, 17 gün boyunca özellikle yönetmen, oyuncu, yapımcı adaylarına yönelik pek çok atölye, sempozyum ve söyleşi gerçekleştirdi.

Kapısı tüm sinema severlere açık olan festivalde ücretsiz olarak ilk hafta 4 farklı sinemada 4'er seans film gösterimi yapıldı. Festivalin ikinci haftası aralarında Ezel Akay'ın da olduğu 7 atölye geçekleşti ve festival her gün bir söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Festivalin özel ziyaretçileri de vardı. 'Boğaziçi Film Festivali' kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü katkılarıyla farklı okullardan gelen minikler, iki çocuğun köylerinde film oynatmak için verdiği mücadeleyi konu alan "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" adlı filmi izledi. Film çıkışında mutluluklarını dile getiren çocuklardan bazıları sinema ile tanışmasına sevinirken bazıları da hayalinin yönetmen olmak olduğunu söyledi.

Festival, 1 Aralık Pazar günü Cemal Reşit Rey konser Salonu'nda gerçekleşecek ödül töreni ile son bulacak. Ödül törenine tüm sinema ve sanatseverler davetlidir. Bilgi ve rezervasyon için 0212 247 39 02'den iletişime geçerek rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Ödül töreni programı: Kokteyl - 19:00, Ödül töreni - 20:00

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Boğaziçi Film Festivali Bugün Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement