Yeşil-kırmızı ışıklı bir yol kesiminde durdu araba. Atiye'nin
düşündükleri de durdu sanki... Kafesli demir pencereden içeriye girdi köy. Çevresine bakındı. İki jandarmanın arasındaydı hâlâ.
Elleri kelepçeliydi. Gelin gittiği o ilk gece, o ilk gecenin
üzerinden geçen geceler neredeydi şimdi?
Everest Yayınları, Türk edebiyatının en yetkin kalemlerinden Bekir Yıldız'ın kitaplarını yayımlamaya Bozkır Gelini'yle devam ediyor. Bekir Yıldız, bu kitabında Anadolu insanının çıkmazlarını anlatırken, şehirlilerin yaşadığı fakirlik, işsizlik ve darbe döneminin o kasvetli günlerini de ustalıkla okuyucuya yansıtıyor.
Kitaba adını veren "Bozkır Gelini" adlı öyküde ise, başlık
parası karşılığında satılan dokuz yaşındaki Atiye'nin hikâyesi
anlatılıyor. Atiye, başına geleceklerden habersiz bir "çocuk gelin" olarak felçli bir yaşlıya bakmak ve onun oğluna kadınlık yapmak üzere yeni evine gelin gidiyor. Bekir Yıldız, Anadolu'daki bu acı gerçeği her zamanki ustalığıyla bir kez daha gözler önüne seriyor.
(Tanıtım Bülteninden)
Yazar: Bekir Yıldız
Yayınevi: Everest Yayınları
ISBN: 9789752899902
Boyut: 140x200
Sayfa Sayısı: 114
Basım Yılı: 2012-02
Cilt Durumu: Karton
Kağıt Türü: 2. Hamur
Dil: Türkçe
Son Dakika › Kültür Sanat › Bozkır Gelini Kitabı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.