BUBİnin Rölyef Kafesler ve Heykeller Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

BUBİnin Rölyef Kafesler ve Heykeller Sergisi

BUBİnin Rölyef Kafesler ve Heykeller Sergisi

Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinden BUBİnin Rölyef Kafesler ve Heykeller Sergisi 27 Nisanda açılıyor. Sergi, 27 Hazirana kadar DG Art Project'de ziyaret edilebilecek. BUBİ, atık ürünlere yer vererek alışılmış malzemelerin dışında eserler ortaya koyuyor. Sanatçı, üretim sırasında ansızın konsantre oluyor ve işler kendi kendini götürüyor.

20.04.2023 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinden BUBİ'nin Rölyef Kafesler ve Heykeller Sergisi 27 Nisan'da açılıyor. Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği sergi, 27 Haziran'a kadar DG Art Project'de ziyaret edilebilecek.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel sergi açan BUBİ, eserlerinde alışılmış malzemelerin dışında; karton, bez ve halatın yanı sıra paçavra gibi atık ürünlere de yer veriyor.

Alışılmış estetik kaygılardan ve ehlileşmeden uzak ümmi kalmanın çabası içinde kafeslerle çevirdiği dünyasında sosyal yaşamında olduğu gibi üretimlerinde de öteki olan bir sanatçı olan Bubi, çalışma şekli ve sanatına yönelik şunları söyledi:

"İşlerindeki ilkel, yabani örgülerin yanı sıra kimi zaman düzgün inşa edilmiş kafesler sanatçının birden fazla ruh halinin göstergesi olarak görülebilir. Düşünerek planlayarak işe başlamam. Üretim sırasında ansızın konsantre olurum. İş o andan itibaren kendi kendini götürür. Şayet uyanıksam genelde işler çamurlaşır."


Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat BUBİnin Rölyef Kafesler ve Heykeller Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement