Büyük Ankara Festivali'nde 6.Gece - Son Dakika
Kültür Sanat

Büyük Ankara Festivali'nde 6.Gece

Büyük Ankara Festivali\'nde 6.Gece

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Geleneksel Hale Getirilen "Büyük Ankara Festivali"Nin 6. Gecesinde De Başkentliler Tasavvuf Müziğinin Nağmeleriyle Unutulmaz Bir Gece Yaşadılar.

09.07.2010 13:25  Güncelleme: 14:28

Atatürk Kültür Merkezi'ne (Eski Hipodrom) kurulan dev festival alanında gün boyu yüzlerce aktivite ile hem eğlenen, hem bilgilenen hem de ucuz alışveriş imkanı yakalayan Başkentliler, akşam saatlerinde de birbirinden ünlü sanatçıların konserleri ile unutulmaz gecelere tanıklık ediyorlar.

Büyük Ankara Festivali'nin 6. gecesi Miraç Kandili'ne denk gelmesi nedeniyle tasavvuf müziği söylendi.

Tasavvuf müziğinin en önemli yorumcularından Sami Savni Özer ile Erkan Mutlu, Festivalin 6. gecesinde sahne alarak, tasavvuf müziğinin bilinen eserleri ile geceye renk kattılar.

Gecede ilk olarak sahne alan Sami Savni Özer, "Sevdim Seni Mağbuduma", "Bülbül Kasidesi" gibi çok bilinen eserleri seslendirdi.

Sami Özer'in ardından sahne alan sevilen yorumcu Erkan Mutlu konser alanına gelen Başkentlilerin Miraç Kandili'ni kutlayarak, tasavvuf müziğinin en güzel örneklerini Başkentlilerle birlikte hep bir ağızdan söyleyerek verdi.

-SANATÇILARA TEŞEKKÜR PLAKETİ-

Semaya yükselen birbirinden güzel eserlerle Festivalde ayrıcalıklı bir gece yaşama olanağı bulan Başkentliler, sanatçılara eşlik ettiler.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına Sami Savni Özer ve Erkan Mutlu'ya plaket veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, konseri izlemeye gelenlerin Miraç Kandilini kutlayarak, "Bize hafızalarımızdan çıkmayacak güzellikte bir gece yaşattınız. Size hem Başkanımız Melih Gökçek adına hem de Başkentliler adına sonsuz teşekkür ediyorum. Umarım sizlerle Başkentlileri en kısa zamanda yeniden buluştururuz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Büyük Ankara Festivali'nde 6.Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement