Çağdaş Türk resim sanatının usta ismi Devrim Erbil'in eserleri sergide - Son Dakika
Kültür Sanat

Çağdaş Türk resim sanatının usta ismi Devrim Erbil'in eserleri sergide

Çağdaş Türk resim sanatının usta ismi Devrim Erbil\'in eserleri sergide

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 'Koleksiyonlarda Devrim Erbil' sergisi, Nevmekan Sahil'de açıldı. Sergide, son 20 yılda yaptığı İstanbul ve Anadolu temalı eserlerinden bir seçki yer alıyor. Sergi, 24 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

28.09.2023 23:27  Güncelleme: 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağdaş Türk resim sanatının usta isimlerinden Devrim Erbil'in, farklı koleksiyonlarda yer alan ve son 20 yılda yaptığı İstanbul ve Anadolu temalı eserlerinden bir seçki sanatseverlerle buluştu.

Üsküdar Belediyesinin desteğiyle düzenlenen "Koleksiyonlarda Devrim Erbil" sergisi, Nevmekan Sahil'de açıldı.

Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Devrim Erbil adının Türkiye için bir iftihar vesilesi olduğunu belirterek, "Toplum olarak kendisiyle gurur duyuyoruz, sevgili hocam iyi ki varsınız. Resim sanatıyla ilgili böyle bir başarı elde etmeyi çok değerli buluyorum. Özellikle çocuklar için yaptığı çalışmaların ayrıca değerli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Sergideki eserlerin önemli koleksiyonlardan oluşturulmuş bir seçki olduğuna değinen Türkmen, "Üsküdar'da böyle güzel bir sergi hazırlamamıza vesile oldukları ve müsaade ettikleri için de hepsine ayrıca teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Usta sanatçı Devrim Erbil de bu nitelikte bir serginin Türkiye'de ilk defa açıldığını aktararak, "Uzun yıllara dayanan çalışmalarımı büyük bir emekle, özenle muhafaza eden koleksiyonerlerden titizlikle toplayarak güzel bir seçki oluşturulmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sanatçının tek görevinin eser üretmek olmadığına dikkati çeken Erbil, sanatçıların aynı zamanda toplumların gelişmesine öncülük etmesi gerektiğini vurguladı.

Erbil, sanatla dolu bir hayatı olduğunu belirterek, "Ben yaşlı kuşağın temsilcisiyim ama hala içim çok genç ve heyecanlıyım. Üzerimdeki sorumluluğun farkındayım ve 60 yıllık eğitimci olma bilincimi, öğrenci yetiştirme aşkımı sürdürüyorum. Benim amacım, sanatın yayılması, kökleşmesi ve insanın kılcal damarları gibi her yeri sarması." diye konuştu.

Serginin küratörü Erkan Doğanay ise Devrim Erbil'in Türk gençlerine örnek bir sanatçı olduğuna değinerek, "Bir bölümü uzun yıllar önce koleksiyonlara dahil olmuş ve bir daha izlenememiş, bir bölümü de üretiminden hemen sonra devlet ve özel koleksiyonlarda yerini alan eserleri, büyük ressamın sanat hayatını keşfetmek isteyen sanatseverler için eşsiz bir izlek sunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sergide yer alan seçki, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mesut Albayrak, Yaprak Esra Akın, Güneş Okuyucu Ergün, Remzi Gür, Ulaş Değirmenci, Mehmet Kaya, Ali Koç, İpek ve Ahmet Merey, Zeynep ve Osman Öztürk, Ferah ve Murat Sancak, Lucette ve Mustafa Taviloğlu, Mehmet Toroman, Murat Ülker ve Tolga Ürkmezgil'in koleksiyonlarında yer alan eserlerden oluşuyor.

"Koleksiyonlarda Devrim Erbil" sergisi 24 Ekim'e kadar Nevmekan Sahil Galeri'de ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çağdaş Türk resim sanatının usta ismi Devrim Erbil'in eserleri sergide - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement