Çamiçi Yaylası, Kamp Karavancıların Gözdesi Olma Yolunda - Son Dakika
Kültür Sanat

Çamiçi Yaylası, Kamp Karavancıların Gözdesi Olma Yolunda

Çamiçi Yaylası, Kamp Karavancıların Gözdesi Olma Yolunda

Tokat'ın Niksar ilçesindeki Çamiçi Yaylası, doğası ve 60 dönüm alana kurulan kamping alanıyla kamp karavan tutkunlarınca tercih ediliyor
Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Ötügen."Çamiçi Yaylası, karavancılar için ideal bir yer".

06.06.2013 12:18

Tokat'ın Niksar ilçesindeki Çamiçi Yaylası, kamp-karavan tutkunlarının uğrak mekanlarından biri olarak dikkati çekiyor.

Doğasıyla kamp-karavancıların tercih ettiği yaylada, 60 dönüm araziye kurulan kamping alanı bulunuyor. Alan, 25 karavan parkı, bin çadırlık yer, kafeterya, market, tabildot yemek bölümü, tuvalet ve duş ünitesi ile ahşaptan yapılmış tek katlı 10 evden oluşuyor.

Türkiye Kamp ve Karavan Derneği ile Niksar Belediyesinin iş birliğinde mayıs ayında düzenlenen "1. Anadolu Kamp Karavan Rallisi"ne ev sahipliği yapan yayla, Tokat'ın turizmi açısından büyük önem taşıyor.

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çamiçi Yaylası'nın kamp-karavan turizmi açısından önemine dikkati çekerek, "Çamiçi Yaylası, karavancılar için ideal bir yer" dedi.

Yaylada oluşturulan kamping alanının uluslararası standartlara sahip olduğunu belirten Ötügen, şunları söyledi:

"Kamping alanında karavan ve kamp için herşey düşünülmüş. Kamp alanı çok güzel seçilmiş. İç Anadolu ve diğer bölgelerden gelenler, Karadeniz sahiline geçmek için burayı kullanacak. Dolayısıyla birkaç yıl içinde yerli ve yabancı karavancılar, bu kampı ziyaret edip, hem Karadeniz'e giderken hem de dönerken birkaç gün burada kalarak yayla havasını teneffüs edip döneceklerdir. Zaten bu kamp alanında her türlü detayın düşünüldüğü bir tesis var. Türkiye için örnek olan bu kamp alanında herkes mutlaka belli bir süresini dinlenerek geçirecektir. Buraya bir kez gelen, bir daha gelmek isteyecektir. Buraya gelen kamp ve karavancılar, Niksar'ın tanıtımında gönüllü elçilik yapacaktır."

Akdeniz bölgesindeki sahil şeridinin giderek betonlaştığını savunan Ötügen, "Maalesef bu betonlar, insanları doğadan koparıyor. İnsanlar, Karadeniz bölgesine, özellikle yaylalara önem vermeye başladı. Karavancı arkadaşlarımız, yaz mevsiminde Karadeniz bölgesindeki yaylalara gidiyor, sonbahar ve ilkbaharda ise Akdeniz bölgesini tercih ediyor çünkü iklim ve tenhalık açısından daha müsait oluyor" diye konuştu. -

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çamiçi Yaylası, Kamp Karavancıların Gözdesi Olma Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement