Caz Sanatçısı Karsu, İstanbul'da Varyap Müşterilerine Konser Verdi - Son Dakika
Kültür Sanat

Caz Sanatçısı Karsu, İstanbul'da Varyap Müşterilerine Konser Verdi

Caz Sanatçısı Karsu, İstanbul\'da Varyap Müşterilerine Konser Verdi

Hollanda'da Yaşayan 20 Yaşındaki Genç Yetenek Karsu Dönmez, İstanbul'da Varyap Meridian Müşterilerine Bir Konser Verdi.

08.11.2010 16:49

Grammy ödüllü ABD'li ünlü piyanist, söz yazarı ve şarkıcı Norah Jones'e sesi benzetilen Hollanda'da yaşayan 20 yaşındaki genç yetenek Karsu Dönmez, İstanbul'da Varyap Meridian müşterilerine bir konser verdi. 61 kat ile Türkiye'nin en yüksek yeşil gökdeleni olarak nitelendirilen Varyap Meridian Grand Tower'da dairelerin satışa çıkması dolayısıyla düzenlenen özel gecede, Karsu Dönmez kendi bestelediği şarkıları Türkçe ve İngilizce seslendirdi. Kendisini bir caz sanatçısı olarak niteleyen Karsu Dönmez sadece bir şarkıcı değil, aynı zamanda yetenekli bir piyanist, besteci, aranjör ve söz yazarı olarak kabul ediliyor. Karsu Dönmez İstanbul 2010 Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında geçen aylarda Mercan Dede ile de ortak bir konser vermişti.

-"HEDEFİM ŞARKILARLA DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEK"-

Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş'ın, İngiltere'de TED Platformu'ndaki konserinde dinlediği ve sesinden etkilenerek Türkiye'ye davet ettiği Karsu Dönmez, cazın yanı sıra otantik bestelerin de yer aldığı Varyap Meridian'daki konserinde performansı ile dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Karsu Dönmez, gerek Avrupa'da gerekse dünyada müzik çevrelerinde sesinin Norah Jones'a benzetildiğini belirterek, "Bu benzetme çok güzel bir şey. Ancak ben kendi sesimle tanınmayı anılmayı isterim. Hedefim de bir Türk sanatçı olarak dünya müziğinde gelinebilecek en yüksek noktalara gelmek. Şarkılarımın içerdiği temalarıyla dünyayı değiştirmek" diye konuştu.

-"DÜNYA SANATÇISIYIM, ŞARKILARIM HAYATIN SORUNLARINA DOKUNUYOR"-

14 yaşında, önce kendi ailesinin restoranında, sonra da çeşitli küçük ve büyük sahnelerde profesyonel olarak performans sergileyen genç şarkıcı, Varyap Meridian'da verdiği konser sırasında, kendisini bir dünya sanatçısı olarak gördüğünü belirterek, "Birçok şarkıcı aşk hakkında şarkılar söyler. Benim şarkılarım hayatın kadın hakları, açlık, iklim değişikliği gibi büyük sorularına dokunuyor" dedi. Hatay'ın Karsu köyünden Hollanda'ya yerleşen anne ve babası tarafından Karsu ismi verilen genç sanatçı, bugüne kadar Amsterdam'daki Concertgebouw, New York'taki efsanevi Carnegie Hall gibi ulusal ve uluslararası pek çok mekanda sahne aldı. Sanatçı caz, blues, funk ve etnik müziklerin çağrışımlarından oluşan şarkılarını kendisi yazıyor ve besteliyor. Yakın zaman önce ilk albümünü çıkaran Karsu'nun albümü, Türk müziği motifleri, klasik müzik ve caz karışımından oluşuyor.

Öte yandan Hollandalı belgesel film yönetmeni Mercedes Stalenhoef'in, ilk kez Amsterdam'da babasının restoranında dinlerken hayran kaldığı ve müzik kariyerini yakından takip ettiği Karsu Dönmez'in, hayatını belgesel film yaptığı bildirildi.

-"KARSU DÖNMEZ'İ VE SESİNİ TÜRKİYE'DE TANITMAYA KARARLIYIZ"-

Avrupa ve Amerika'daki başarıları ile Türkiye'yi temsil eden Karsu Dönmez'i Varyap olarak bundan sonra gerçekleştirecekleri etkinliklerde Türk müzikseverlerle buluşturmaya devam edeceklerini söyleyen Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "Karsu Dönmez, genç yaşında, uluslararası platformlarda rüştünü ispat etmiş, yüksek performansı ile takdir edilen ve gelecek vadeden bir yetenek. Kendisini, yurtdışında tanındığı kadar Türkiye'de de tanınması için desteklemeye devam edeceğiz. Bu genç müzik insanını, "Değişimin Başladığı Yerde, Varyap'ta dinlemekten ve seçkin müşterilerimizle buluşturmaktan son derece memnuniyet duyuyorum" dedi.(ANKA)

(NÇ/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Caz Sanatçısı Karsu, İstanbul'da Varyap Müşterilerine Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement