'Cazın Kraliçesi' İzmir'de - Son Dakika
Kültür Sanat

'Cazın Kraliçesi' İzmir'de

\'Cazın Kraliçesi\' İzmir\'de

Dünyaca ünlü caz sanatçısı Natalie Cole, İzmirli hayranlarıyla buluştu.

13.07.2011 11:50  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü caz sanatçısı Natalie Cole, İzmirli hayranlarıyla buluştu. Kentte alışveriş yapan ve önemli tarihi mekanlarını gezen Cole ve orkestrası Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda unutulmaz bir konser verdi. Cole, önümüzdeki yıllarda Efes'te konser vermek istiyor.

'Cazın kralı' olarak bilinen Nat King Cole efsanesini devam ettiren kızı, 9 Grammy ödüllü Natalie Cole İzmir, Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda İzmirli hayranlarıyla buluştu.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği İzmir Festivali kapsamında sahneye çıkan Natalie cole coşkulu bir atmosferde beyaz mini elbisesiyle ara vermeden tam 19 şarkı seslendirdi.

Birsüre önce böbrek nakli olması, sağlık sorunlarına rağmen sahnede oldukça enerjik görünen Cole, konsere 'Avalon' şarkısıyla başladı. Babası Nat King Cole'nin ekranda görüntüsü ve fondaki sesiyle unutulmaz şarkısı Unforattable'de düet yapan Natalie Cole tiyatroyu dolduran binlerce kişiye duygusal anlar yaşattı. Konser sonunda seyircinin bitmeyen alkışlarını karşılıksız bırakmayan sanatçı iki şarkı daha seslendirdi.

İZMİR'İ ÇOK SEVDİ

Konser öncesinde DHA'ya özel bir röportaj veren Natalie Cole, ilk defa geldiği İzmir'de gezme fırsatı bulduğu Kemeraltı Çarşısı'nı ve Kordon'u çok beğendiğini belirtti. Kenti gezerken özellikle yerel tasarımcıların ürünlerini muhteşem bulduğunu belirten Cole bol bol alışveriş yaptığını da anlattı.

Orkestrasının da Efes Antik Kenti'ni gezdiğini, önümüzdeki yıllarda da konser ajandasına Türkiye'yi mutlaka koyacağını anlatan Cole, hayranlarının karşısına en çok çıkmak istediği yerlerden birinin de Efes Antik kenti tiyatrosu olduğunu belirtti.

'MUHARREM'İN RADYOSUNDA CAZ DUYDUM'

Türkiye'deki caz dinleyicisiyle ilgili olarak da yorum yapan Cole, 'Türkiye'de ilginç olan Amerikan cazının bu kadar seviliyor olması. Gerçekten çok popüler. Takside, Muharrem'in radyosunda bile duydum. Çok eski bir Amerikan caz klasiğini Türk şarkıcısı söylüyordu. Son geldiğimde de Amerikan cazını söyleyen bir kaç Türk sanatçı gördüm. Gerçekten cazı çok seviyorlar' dedi.

'BU İSMİ TAŞIMAK TANRI'NIN LÜTFU'

Geçtiğimiz yıllarda böbrek nakli yaşayan Cole, Türkiye'de de pek çok hastanın bulunduğunu gördüğünü belirterek dünyadaki böbrek hastalarına bağış toplamak için çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

Babası Nat King Cole'u da özlemle anan Cole, 'Bu ismi taşımak bana Tanrı'nın lütfu. Babamın bana bıraktığı mirasın farkındayım. Beni içten içe ne yapacağıma hazırladı. Dünyanın farklı yerlerinde onun ismini duymak çok güzel bir duygu' diye konuştu.

Natalie Cole bu akşam İstanbul Caz Festivali Kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda saat 21. 00'de Randy Crawfoord-Joe Sample ikilisinin ardından sahneye çıkacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat 'Cazın Kraliçesi' İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement