Çin'in Chengdu kenti 81. Dünya Bilim Kurgu Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Çin'in Chengdu kenti 81. Dünya Bilim Kurgu Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor

Çin\'in Chengdu kenti 81. Dünya Bilim Kurgu Kongresi\'ne ev sahipliği yapıyor

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu, dünyanın en çok beklenen, en uzun süreli ve en büyük bilimkurgu etkinliklerinden biri olan 81. Dünya Bilim Kurgu Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor. Kongre, 'Gelecekle Buluşun' temasıyla gerçekleşecek ve Hugo Ödülleri gibi etkinliklerle bilim kurgu ve kent arasındaki ilişkiyi vurgulayacak. Dünyanın dört bir yanından ünlü bilim kurgu yazarları, yeni teknoloji ve dünya vizyonlarını paylaşacak. Chengdu kenti, bilim kurgu kültür endüstrisini geliştirmek ve adını Çin'in bilimkurgu üssü olarak duyurmak için büyük çaba sarf ediyor.

19.10.2023 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHENGDU, 19 Ekim 2023 (Xinhua) -- 81. Dünya Bilim Kurgu Kongresi (WorldCon) Çarşamba günü Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu'da başladı.

"Gelecekle Buluşun" temalı Chengdu WorldCon, 200'den fazla etkinlik, panel ve sergi salonunun yanı sıra Hugo Ödülleri ve 5.000 metrekarelik bir alanı kapsayan temalı sergiler sunarak, bilim kurgu ve kent arasındaki ortak yaşam ilişkisini vurgulayacak.

Hugo Ödülü sahibi Liu Cixin ve Robert J. Sawyer gibi isimlerin de aralarında bulunduğu, dünyanın dört bir yanından gelen ünlü bilim kurgu yazarları beş gün sürecek etkinlikte yeni teknolojiye ilişkin bilgilerini ve yeni dünya vizyonlarını paylaşacak.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Kültür Sanat Çin'in Chengdu kenti 81. Dünya Bilim Kurgu Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement