Contemporary Istanbul Türkiye'de İlk Kez Gerçekleşecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Contemporary Istanbul Türkiye'de İlk Kez Gerçekleşecek

Contemporary Istanbul Türkiye\'de İlk Kez Gerçekleşecek

Contemporary Istanbul Ağustos 2013 itibariyle Bodrum'da genç sanatçılara ve öğrencilere yönelik "Bodrum Contemporary Art Campus" projesini başlatıyor.

17.07.2013 14:54  Güncelleme: 16:35

Artist Residency/Sanatçı Rezidansı Projesi "Bodrum Contemporary Art Campus" ile Türkiye'den ve Dünyadan Sanatçıları Ağırlıyor…

Contemporary Istanbul sekizinci yılında çağdaş sanatın geliştirilmesi ve tanıtılması için çalışmalarını sürdürmeye ve yıl boyunca farklı projeler ile hem sanatçıların hem de sanatseverlerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Contemporary Istanbul Ağustos 2013 itibariyle Bodrum'da genç sanatçılara ve öğrencilere yönelik "Bodrum Contemporary Art Campus" projesini başlatıyor.

Akademik koordinatörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın üstlendiği sanatçı rezidansı programı "Bodrum Contemporary Art Campus", 12 ay boyunca uluslararası kurum ve üniversiteler ile iş birliği halinde; dünyaca tanınmış usta sanatçıların önderliğinde genç sanatçılarla 6-8 haftalık atölye-çalıştaylar, geniş katılımlı akademik konferans ve paneller düzenleyerek dünya sanatçılarını ağırlayacak ve 100'ün üzerinde öğrenci ve genç sanatçıya eğitim imkanı sunacak. Projenin açılışı 10 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek özel bir parti ile yapılacak. Açılış davetine; sanatçı, koleksiyoner, küratör, akademisyenlerin yanı sıra iş dünyasının önemli isimleri ve basın mensupları katılacak.

Üniversitelerin görsel sanatlar bölümleri öğrencileri ve genç sanatçılar için nitelikli, akademik kredibilitesi yüksek, pratik ve kuramsal programlar hazırlamak ve sunmak amacı taşıyan proje; ulusal ve uluslararası alanda tanınmış eğitimcilere ve kurumlara ulaşarak BCAC kapsamında başarılı programlar uygulamalarını hedefliyor. Türkiye'deki müzelerin, kişisel ve kurumsal koleksiyonların, galerilerin akademik/entelektüel ihtiyaçlarına dönük programlar oluşturmak; kurum bünyesinde yılda en az bir defa yerli veya yabancı sanatçıların üretimlerinden oluşan sergiler düzenlemek; yapılan çalışmalara katılan sanatçıların üretimlerinden oluşan bir koleksiyon organize etmek projenin başlıca amaçları arasında yer alıyor. 8 üniteden oluşan BCAC'de aynı anda 16 sanatçı eğitim alabiliyor ve sanatçıların konaklama, ekipman, malzeme ve ulaşım ihtiyaçları BCAC tarafından karşılanıyor. BCAC sanata ve sanat üretimine yönelik olması ile birlikte Bodrum bölgesinin önde gelen turizm ürünü ve tanıtım aracı olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Contemporary Istanbul Türkiye'de İlk Kez Gerçekleşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement