D-marin Festivalinde Bir İlk: Flüt ve Gitar - Son Dakika
Kültür Sanat

D-marin Festivalinde Bir İlk: Flüt ve Gitar

D-marin Festivalinde Bir İlk: Flüt ve Gitar

BASIN BÜLTENİDİR.

23.07.2010 13:27

BASIN BÜLTENİDİR.

D-Marin Turgutreis 6. Uluslararası Klasik Müzik Festivali Üçüncü Gecesi Bir İlke Ev Sahipliği Yaptı

’Müzikte Romantizm’ temalı D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin altıncı yılında bir ilk gerçekleştirildi; gitar ve flüt ilk kez festivalde yer aldı. Üstün yeteneğiyle Londra Kraliyet Akademisi’nde dünyaca ünlü flütist William Bennett’in sınıfına kabul edilen flüt sanatçısı Halit Turgay ve yine olağan üstü başarılarıyla dünya sanat çevrelerinde ’Deha Gitarist’ olarak tanınan Jonathan Leathwood; Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde ve E.Güven Yaşlıçam şefliğinde, ünlü bestecilerin eserlerini yorumladı. Konser müzikseverlerden büyük ilgi gördü.

Doğuş Grubu’nun kurucu destekçiliğini üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, “ Akdeniz Coşkusu” temalı üçüncü gece konserinde flüt ve gitar ilk kez festival izleyicisiyle buluştu.

Geçen yıl Avrupa Festivaller Birliği’ne üyeliğe hak kazanan festivalde başarılarıyla yurt dışında oldukça ses getiren,flüt sanatçımız Halit Turgay ve sanat çevrelerinde ’Deha Gitarist’ olarak tanınan Jonathan Leathwood; Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde ve E.Güven Yaşlıçam şefliğinde gerçekleştirdikleri performansla izleyicilerden büyük alkış aldı.

Turgay ve Leathwood’un, M.Ravel’in Pavane adlı eseriyle açılışını yaptıkları konser, Vivaldi’nin Flüt Konçertosu La Notte, M.CastelnuovoTedesco’nun Op.99 Gitar Konçertosu ve G. Briccialdi’nin flüt ve orkestra için bestelediği Venedik Karnavalı eseriyle ile devam etti. Şef E.Güven Yaşlıçam yönetiminde ve Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirilen konserin ikinci bölümünde, F. Borne’n Carmen Fantezisi ve J. Rodrigo’nun Gitar Konçertosu seslendirildi. İzleyicilerin ilgiyle dinledikleri konser Ulvi Cemal Erkin’in Köçekçe adlı eseriyle son buldu.

Festivalde bugün: “ Leyla Gencer Anısına”

D-Marin Turgutreis marinanın anfi-tiyatro sahnesinde gerçekleştirilen günbatımı konserlerinin üçüncüsü, 2008 Leyla Gencer Şan Yarışması birincisi koloratur soprano Nazlı Deniz Boran tarafından bugün (Cuma) gerçekleştirilecek. Piyanist Paolo Villa’nın eşlik edeceği genç sanatçı Mozart’tan Puccini’ye kadar birçok ünlü bestecinin aryalarını Bodrum’da müzikseverler için seslendirecek.

Kapanış konseri opera sanatçılarından

“Opera Gecesi” temalı kapanış gecesi konserinde ise Şef Emin Güven Yaşlıçam yönetimindeki Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Devlet Operası sanatçıları Perihan Nayır Artan(Soprano), Murat Karahan(tenor), Gökhan Koç(Bariton), Tuncay Kurtoğlu(Bas) ve kariyerine uluslararası arenada devam eden Burak Bilgili’ye (Bas Bariton) eşlik edecek. Festival, birbirinden ünlü aryaların seslendirileceği konserle son bulacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat D-marin Festivalinde Bir İlk: Flüt ve Gitar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement