Dâhi Piyanist Albert Long Hall Sahnesinde - Son Dakika
Kültür Sanat

Dâhi Piyanist Albert Long Hall Sahnesinde

Dâhi Piyanist Albert Long Hall Sahnesinde

Boğaziçi Üniversitesi'nin 18 yıldır sürdürdüğü Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri Kasım ayı boyunca dünyaca ünlü isimleri müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

28.10.2014 09:29  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri'nin Kasım ayındaki ilk konuğu, Avrupa'nın en gözde sahnelerinde konser veren piyanist Mateusz Borowiak olacak. Polonya'nın dâhi piyanisti olarak kabul edilen Borowiak 'Chopin'in Ülkesinden Bir Yıldız' gecesinde unutulmaz bir resital sunacak.

Ekim ayında Gürer Aykal yönetimindeki İstanbul Sinfonietta ve dünyanın en ünlü çellistlerinden Amerikalı Amit Peled'in konçertosuyla açılışı yapan konserler dizisinin Kasım ayındaki ilk konuğu Polonyalı piyanist Mateusz Borowiak olacak.

Avrupa'nın en gözde sahnelerinde konser veren piyanist Mateusz Borowiak, 5 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 19:30'da Boğaziçi Albert Long Hall'de 'Chopin'in Ülkesinden Bir Yıldız' gecesinde unutulmaz bir konser verecek. Brüksel'de düzenlenen Queen Elisabeth Piyano Yarışması ve Barselona'da düzenlenen 57. Maria Canals Uluslararası Piyano Yarışması gibi çeşitli saygın organizasyondan ödülü bulunan Mateusz Borowiak, Polonya, Macaristan, Belçika ve İspanya'da da sürekli olarak canlı performanslarıyla izleyici karşısına çıkıyor.

Konser, Polonya ve Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600. Yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, Adam Mickiewicz Enstitüsü'ne bağlı bir platform olan culture.pl işbirliğiyle düzenleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Dâhi Piyanist Albert Long Hall Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement