Demir Özlü'nün Gayriresmi Portresi - Son Dakika
Kültür Sanat

Demir Özlü'nün Gayriresmi Portresi

Demir Özlü\'nün Gayriresmi Portresi

Yapı Kredi Kültür Merkezi "Beyoğlu Edebiyat Matineleri" kapsamındaki edebiyat söyleşilerine devam ediyor.

22.03.2013 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapı Kredi Kültür Merkezi'nin düzenlediği ve bir Beyoğlu klasiğine dönüşen "Beyoğlu Edebiyat Matineleri" Türk edebiyatının birbirinden değerli isimlerini konuk etmeye devam ediyor. 27 Mart Çarşamba günü, saat 18.30'da, ANAMED'de gerçekleşecek söyleşide Demir Özlü "gayriresmi portresi"yle okurlarının karşısına çıkıyor.

Yapı Kredi Kültür Merkezi "Beyoğlu Edebiyat Matineleri" kapsamındaki edebiyat söyleşilerine devam ediyor. Her ay, ayın son Çarşamba'sı gerçekleştirilen "Yazarın Gayriresmi Portresi" adlı söyleşi dizisinde gazeteci-yazar Sibel Oral ve Elif Tanrıyar Amin Maalouf'tan, Janet Frame'e, Mehmet Erte'den Ian McEwan'a kadar edebiyat dünyasından yerli ve yabancı pek çok ismi konu ediyor.

"Yazarın Gayriresmi Portresi" bu kez yine çok özel bir ismi ağırlıyor; 1950 Kuşağı'nın önde gelen isimlerinden Demir Özlü Mart ayında "gayriresmi portresi"yle okurlarının karşısına çıkıyor. Türkçede varoluşçu edebiyatın en köklü ve özgün sesi olan Demir Özlü, 1958 tarihli klasikleşen yapıtı Bunaltı'dan yeni çalışmalarına varıncaya dek 55 yıllık yazı'n macerasını meraklı okurla paylaşacak.

Sibel Oral ve Elif Tanrıyar moderatörlüğündeki söyleşi 27 Mart Çarşamba günü, saat 18.30'da, ANAMED'de (Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi) gerçekleşecek.

27 Mart Çarşamba

Söyleşi

"Yazarın Gayriresmi Portresi" – Demir Özlü

Yönetenler: Sibel Oral, Elif Tanrıyar

Konuşmacı: Demir Özlü

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

(ANAMED, Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi Konferans Salonu, İstiklâl Cad., No:181, Merkez Han, Beyoğlu)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Demir Özlü'nün Gayriresmi Portresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement