Dijital Kontrol Sistemleri Kitabı - Son Dakika
Kültür Sanat

Dijital Kontrol Sistemleri Kitabı

Dijital Kontrol Sistemleri Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Dijital Kontrol Sistemleri Kitabı kitabının kısa özeti.

03.11.2014 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu kitap 1988 yılından beri kontrol ve bilgisayar bölümü yedinci yarı yıl öğrencilerine vermekte olduğum dijital kontrol sistemleri ders notlarının her yıl düzeltilmesi ve genişletilmesi sonucunda yazılmıştır. Günümüzde mikroelektronik bunun sonucunda bilgisayarların; dijital kontrolleri gelişmesi ile dijital kontrol sistemlerinin kullanılması çok yaygınlaşmış ve hemen hemen analog kontrol sistemleri yerine almıştır. Böylece kontrol sistemlerinin ve özellikle bunların konumda organı olan kontrollerini daha kapsamlı tasarımı gerçekleştirilebilmiş ve bu sistemlerin daha güvenilir ve ucuz olmaları sağlanmıştır. Ayrıca teorik araştırmalar sonucu yeni kontrol kural ve stratejileri elde edilmiş ve bunlar dijital kontrol sistemleriyle uygulamaya konulabilmiştir.

Kitapta çoğunlukla dijital kontrol sistemlerinin analizi ele alınmıştır. Bu amaçla önce kontrol sistemlerinin tanıtılması değişik örnekler aracılığı ile yapılmış gerçek zaman ve tanım bölgelerinde kontrol sistemlerinin oluşturan elemanlarının açık çevrim ve kapalı çevrim kontrol sistemlerinin matematik problemleri verilmiştir. Dijital kontrol sistemlerinin kararlılığı köklerin yer eğrisi yöntemi incelenmiş s tanım bölgesi z tanım bölgesi bağıntıları elde edilmiştir. Her bölümde ele alınan konumun daha iyi anlaşılması için konuya ilişkin çok sayıda örnek verilmiştir. Kitabın not olarak kullanılması için ilk daktilosunu yapan öğrencilerime kitabın şekillerini çizen fakültemiz ressamlarına kitabın baskı esnasında düzeltmelerini yapan araştırma görevlisi öğrenci Müh. Fatih K. Dilavere ve adını saymadığım emeği geçen herkeze teşekkür ederim. Kitabın öğrencilerime ve okuyucularıma yararlı olmasını dilerim.

(Önsöz)

Yazar: Kemal Sarıoğlu,Yücel Aydın

Yayınevi: Birsen Yayınevi

ISBN: 9789755111858

Boyut: 170x230

Sayfa Sayısı: 375

Basım Yılı: 2000

Basım Yeri: İstanbul

Cilt Durumu: Karton kapak

Kağıt Türü: 1. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Dijital Kontrol Sistemleri Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement