Diyarbakır'da Mücevher-h-at-3 Medeniyetler İnançlar ve Sentez Sergisi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Diyarbakır'da Mücevher-h-at-3 Medeniyetler İnançlar ve Sentez Sergisi Açıldı

Diyarbakır\'da Mücevher-h-at-3 Medeniyetler İnançlar ve Sentez Sergisi Açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Mücevher-h-at-3 Medeniyetler İnançlar ve Sentez' karma resim sergisi, sanatseverlerle buluştu. Sezai Karakoç Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında gerçekleştirilen sergide, sanatkar Yedullah Önal'ın İslam medeniyetlerine ait hat çalışmaları sergilendi. Sergiye Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve sanatseverler katıldı. Sergi, 21 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

15.08.2023 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince organize edilen "Mücevher-h-at-3 Medeniyetler İnançlar ve Sentez" karma resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Sezai Karakoç Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında sanatkar Yedullah Önal'ın karma resim sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

Sanatçı Önal, resim ve gravür gibi sanatlardan yararlanarak İslam medeniyetlerine ait olan hat çalışmaları başka bir boyuta taşıdığı eserleri sergiledi.

Aşksız Arami, Işıksız Laila ve Meryem'e Çöl Şiirleri kitaplarını sanatseverler için imzalayan Önal, tüm Diyarbakırlıları bu sergiye beklediklerini kaydetti.

Sergi açılışına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Genel Sekreter Yarımcısı Veysel Kızılay ve sanatseverler katıldı.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu'nda 34 eserin sergileneceği sergi, 21 Ağustos'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Diyarbakır'da Mücevher-h-at-3 Medeniyetler İnançlar ve Sentez Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement