Doğu Anadolu'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Doğu Anadolu'da Kültür Sanat

Doğu Anadolu\'da Kültür Sanat

Elazığ'da, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu "Titanik Orkestrası" adlı oyunu, İzmir Devlet Tiyatrosu ise "Sıçan" adlı oyunu sahneleyecek.

15.03.2012 10:21

Elazığ'da, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu "Titanik Orkestrası" adlı oyunu, İzmir Devlet Tiyatrosu ise "Sıçan" adlı oyunu sahneleyecek.

Hristo Boyçev'in yazdığı, Hüseyin Mevsim'in çevirdiği ve Zurab Sıkharulıdze'nin yönettiği "Titanik Orkestrası" adlı oyunda, Ali Çelik, Uğur Çınar, Ozan Hafızoğlu, Pelin Tozkoparan ve Fatih Yurdakul rol alıyor. Bir perdelik oyun, bugün saat 20.00'da Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği koro binasında seyirciyle buluşacak.

Bu arada İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan Justine Del Corte'nin yazdığı, Barış Eren'in çevirdiği ve Sinan Pekinton'un yönettiği 'Sıçan' adlı oyunun dekor tasarımı Melih Karakurt'a, giysi tasarımı Yıldız Köse İpekoğlu'na, ışık tasarımı ise Zeynel Işık'a ait.

Birbirlerini yıllardır görmeyen, geçmişe ve ailelerine ait sorunları çoktan halının altına süpürmüş olan iki kız kardeşin yıllar sonra bir araya gelince, ailenin kirli çamaşırlarının trajikomik biçimde ortaya dökülmesini anlatan oyunda, Özlem Başkaya, Musa Zindan, Hande Gürler, Özkan Gezgin ve Okan Koç rol alıyor.

İki perdelik oyun, 20, 21 ve 22 Mart'ta Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği koro binasında sahnelenecek.

-Erzurum-

Erzurum Devlet Tiyatrosu "Fermanlı Deli Hazretleri" oyununu sahneleyecek.

Musahipzade Celal'in yazdığı, Münir Canar'ın yönettiği "Ferman Deli Hazretleri" adlı oyunda, Bahar Başar, Mehmet Yıldız, Ergin Özdemir, Gökhan Kocaoğlu, Serkan Kunter, Burak Altay ve Yasemin Bulun rol alıyor.

Oyunda, din kullanılarak veya alet edilerek toplumda oluşan fırsatçılık, büyücülük gibi olumsuzluklar eleştiriliyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 19.30'da, 17 Mart'ta ise 14.00 ile 19.30'da izlenebilecek.

-Malatya-

Malatya'da da Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, "Titanik Orkestrası" adlı oyunu sahneleyecek.

Hristo Boyçev'in yazdığı, Hüseyin Mevsim'in çevirdiği, Zurab Sıkharulıdze'nin yönettiği oyunda Ali Çelik, Uğur Çınar ve Ozan Hafızoğlu rol alıyor.

Tek perdelik oyun, 16 Mart Cuma günü saat 20.00, 17 Mart Cumartesi de saat 14.00 ve 20.00'da Sabancı Kültür Merkezinde sahnelenecek.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Doğu Anadolu'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement