En İyisi 'Sessizlik' - Son Dakika
Kültür Sanat

En İyisi 'Sessizlik'

En İyisi \'Sessizlik\'

Türk tiyatrosunun Oscarları sayılan Afife Jale ödüllerinde ipi göğüsleyen İDT oyunu “Sessizlik” ‘En İyi Yapım olurken’, yönetmeni Mehmet Birkiye’ye de En İyi Yönetmen ödülü getirdi.

01.05.2013 03:05

17. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu


Türk tiyatrosunun en önemli ödüllerinden biri olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde en büyük ödül ‘Sessizlik’in oldu. İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı olan ‘Sessizlik’ yılın en başarılı prodüksiyonu seçildi. Sessizlik’in yönetmeni Mehmet Birkiye de yılın yönetmeni ödülüne değer görüldü. “Yılın en başarılı kadın oyuncusu” ödülü “Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi” oyunuyla Sumru Yavrucuk’a, “Yılın en başarılı erkek oyuncusu” ödülü “Babamın Cesetleri” oyunuyla Öner Erkan’a verildi. “ Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü”nü Erol Keskin, “ Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü”nü Yiğit Sertdemir, “Yapı Kredi Özel Ödülü”nü Adalet Ağaoğlu aldı. “Yılın en başarılı yardımcı kadın oyuncusu” ödülü “Çehov Makinesi” ile Gözde Çetiner’e, “Yılın en başarılı yardımcı erkek oyuncusu” ödülü “Sessizlik” ile Süleyman Atanısev’e verildi.


Şehir Tiyatrolarına 5 ödül


İBB Şehir Tiyatroları, Afife Tiyatro Ödülleri’nde 5 ödüle layık görüldü. “Yılın En Başarılı Komedi/Müzikal Erkek Oyuncusu” ödülüne “Zengin Mutfağı” oyunundaki rolüyle Murat Garibağaoğlu layık görüldü. “Yılın En Başarılı Sahne Tasarımcısı” ödülü OYUN oyunundaki tasarımıyla Esat Tekand’a verilirken, “Yılın En Başarılı Işık Tasarımcısı” ödülü yine OYUN’daki tasarımıyla Şahika Tekand’ın oldu.  “Yılın En Başarılı Sahne Müziği” ödülüne Zengin Mutfağı ile Çiğdem Erken layık görüldü. “Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü”nü ise İBB Şehir Tiyatroları sanatçısı Yiğit Sertdemir aldı.

Kaynak: Star

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement