Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği - Son Dakika
Kültür Sanat

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği

Eskişehir\'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği

Vali Tuna: "Farklı coğrafyalarda yaşıyor olmanın gerektirdiği farklı bakış açılarını, Türk kültürünü, yapacağımız etkinliklerle dünyaya duyurmalıyız" "Türk kültürünü ve yaşamını dünyaya nasıl anlatırız, nasıl bir etki yaratırız, biz onun çabası içerisindeyiz"

08.07.2013 16:26

Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğine ilişkin, "Farklı coğrafyalarda yaşıyor olmanın gerektirdiği farklı bakış açılarını, Türk kültürünü, yapacağımız etkinliklerle dünyaya duyurmalıyız. Türk kültürünü ve yaşamını dünyaya nasıl anlatırız, nasıl bir etki yaratırız, biz onun çabası içerisindeyiz" dedi.

Vali Tuna,  Polisevinde gerçekleştirilen Eskişehir 2013 Türk Dünyası Ajansı yönetim kurulu toplantısında, Türk dünyasının, insanlığa bıraktığı temel eserleri geleceğin teminatı olan çocuklara en iyi şekilde anlatmak gerektiğini söyledi.

"Farklı coğrafyalarda yaşıyor olmanın gerektirdiği farklı bakış açılarını, Türk Kültürünü, yapacağımız etkinliklerle dünyaya duyurmalıyız" diyen Tuna, şunları kaydetti:

"Diğer Türk Cumhuriyetleri'nde yaşamakta olan sanatçıları Eskişehir'e davet ederek, kültürümüzü ve yaşamımızı onlara anlatmamız gerekiyor. Türk kültürünü ve yaşamını dünyaya nasıl anlatırız, nasıl bir etki yaratırız, biz onun çabası içerisindeyiz."

Daha sonra gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıya, Ajans Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, Prof. Dr. Fazıl Tekin, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve Ajans Genel Sekreteri Azmi Çelik katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement