Filmekimi Bu Hafta Sonu Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Filmekimi Bu Hafta Sonu Başlıyor

Filmekimi Bu Hafta Sonu Başlıyor

Ekim'de sinemanın kalbi Vodafone FreeZone sponsorluğunda Filmekimi'yle atacak.

25.09.2012 11:27

Sinemaseverlerin heyecanla beklediği, Ekim ayının olmazsa olmazlarından Filmekimi, yoğun istek üzerine eklenen seanslarla 28 Eylül Cuma sabahı başlıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 11. kez düzenlenen Filmekimi, bu yıl Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Sinemaseverlerin her yıl iple çektiği Filmekimi'nde, yine sinema dünyasından parlak yapımlar, usta yönetmenlerin dünyanın belli başlı festivallerinde gösterilmiş, ödüller kazanmış son yapıtlarının aralarında bulunduğu 39 film izleyicilerin karşısına çıkacak. Zengin programıyla Filmekimi, İstanbul'da 9 gün boyunca Atlas, Beyoğlu ve Nişantaşı Citylife City's olmak üzere 3 sinemada sinefillerle buluşacak.

Filmekimi'nin ilk günlerinde kaçırılmaması gereken filmler…

Marlen Haushofer'in kült romanından uyarlanan, Julian Roman Pölsler'in yönetmenliğini üstlendiği Duvar/ The Wall, yalnızlık ve hayatta kalmaya dair özgün bir deneyim sunan çağdaş Robinson Crusoe öyküsü. Berlin Film Festivali'nde Kiliseler Birliği Ödülü'nü alan Duvar/ The Wall 2 Eylül Cumartesi günü Beyoğlu sinemasında 11.00 ve 21.30 seanslarında gösterilecek.

Fransa'nın Ken Loach'u olarak övgüler alan yönetmen Philippe Lioret'nin 2009 İstanbul Film Festivali'nde açılış filmi olarak gösterilen Hoş Geldiniz/ Welcome'ın ardından çektiği ikinci filmi, Tüm Arzularımız/ All Our Desires, 30 Eylül Pazar günü Atlas sineması 11.00 seansında gösterilecek.

Geceler Bizim/ We are the Night ve Dalga/ The Wave filmleriyle adını duyuran Alman yönetmen Dennis Gansel'in Moritz Bleibtreu, Kasia Smutniak, Max Riemelt gibi oyuncuların yer aldığı son filmi bir hareketli bir casus-aksiyon filmi. Dördüncü Kuvvet, 1 Ekim Pazartesi günü 11.00'de Beyoğlu ve 2 Ekim Salı günü 13.30 seansında Atlas sinemasında gösterilecek.

Filmekimi'ndeki Ek Seanslara Dikkat!

11. Filmekimi'nde sinemaseverlerin biletlerin satışa çıktığı ilk gün büyük ilgi gösterdiği 10 filme, ek seans konuldu. 28 Eylül Cuma günü Atlas, Beyoğlu ve Nişantaşı Citylife City's sinemalarındaki

ek seanslar şöyle:

Atlas Sineması

11.00 Düşler Diyarı/ Beasts of the Southern Wild/ Benh Zeitlin

13.30 No/ Pablo Larraín

16.00 Havana'da 7 Gün/ 7 Days in Havana/ Benicio del Toro, Pablo Trapero, Julio Medem, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Juan Carlos Tabio, Laurent Cantet

19.00 Acı/ Pieta/ Kim Ki-duk

21.30 Aşk/ Love/ Michael Haneke

Beyoğlu Sineması

13.30 Sevmek Gibi/ Like Someone in Love/ Abbas Kiarostami

16.00 Meleklerin Payı/ The Angels' Share/ Ken Loach

19.00 Aşk/ Love/ Michael Haneke

21.30 Tepelerin Ardında/ Beyond the Hills/ Cristian Mungiu

Nişantaşı Citylife City's

19.00 Onur Savaşı/ The Hunt/ Thomas Vinterberg

21.30 Hayalimdeki Aşk/ Ruby Sparks/ Jonathan Dayton & Valerie Faris

Vodafone FreeZone'lulara Filmekimi'nde 1 bilete 1 bilet hediye

11. Filmekimi'nin sponsoru Vodafone FreeZone, sinema kampanyasını Filmekimi'nde de sürdürüyor. Vodafone FreeZone'lular Filmekimi boyunca seçtikleri iki filmde, bir bilet aldıklarında, bir bilet hediye kazanıyorlar. Kampanya bilet satışları, sadece www.biletix.com ile Atlas ve Beyoğlu sinemalarındaki gişelerden yapılıyor. Ayrıntılı bilgi vodafonefreezone.com sitesinde bulunabilir.

Filmekimi biletleri nerede?

Filmekimi biletleri Atlas ve Beyoğlu sinemaları gişelerinden ve Biletix'ten satın alınabilir. Filmekimi'nde hafta içi gündüz seansları 5 TL, hafta içi 19.00 ve 21. 30 seansları ile tüm hafta sonu seanslar 15 TL (tam) ve 10 TL (indirimli).

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Filmekimi Bu Hafta Sonu Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement