Frankfurt'ta Galada İzdiham - Son Dakika
Kültür Sanat

Frankfurt'ta Galada İzdiham

Frankfurt\'ta Galada İzdiham

11. Frankfurt Film Festivali'nin startının verildiği "Aşk Tesadüfleri Sever" filminin galasına sinemaseverler büyük ilgi gösterdi.

08.11.2011 16:48

11. Frankfurt Film Festivali'nin startının verildiği "Aşk Tesadüfleri Sever" filminin galasınna sinemaseverler büyük ilgi gösterdi. Galaya filmin başrol oyuncusu Şebnem Dönmez ile birlikte katılan Türk sinemasının ünlü starları Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Göksel Arsoy ve İlyas Salman ile sinemaseverler konuşmak ve fotoğraf çekmek yarışına girince adeta izdiham yaşandı.

Almanya'nın Frankfurt Kenti'ndeki geleneksel 11. Frankfurt Film Festivali'nin startının verildiği "Aşk Tesadüfleri Sever" filminin galasına sinemaseverler büyük ilgi gösterdi. Galaya filmin başrol oyuncusu Şebnem Dönmez ile birlikte katılan Türk sinemasının ünlü starları Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Göksel Arsoy ve İlyas Salman ile sinemaseverler konuşmak ve fotoğraf çekmek yarışına girince adeta izdiham yaşandı. Yaklaşık 700 kişinin katıldığı CineStar Metropolis Sineması'ndaki galada Yeşilçam'ın ünlü isimleri yanında Teoman Kumbaracıbaşı, Esra Alkan ve Elvan Albayrak gibi genç yıldızları da sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

SPONSORLAR VE EKİBİNE TEŞEKKÜR

Sevgi ve Kubilay Sarıkaya çiftinin sunduğu CineStar Metropolis Sineması'nın en büyük salonunda yapılan galada açış konuşmasını yapan Hüseyin Sıtkı "Adım adım yol aldığmız film festivali her geçen gün dahada büyüyor. Bizlere bu konuda yardımlarını esirgemeyen sponnsorlarımız yanında Türkiye Kültür Bakanlığı, T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu ve Frankfurt Turizm Ataşeliği ile adeta günlerdir 24 saat gönüllü çalışan ekibimize teşekkür ederim. Sinemaseverlerin yoğun ilgisi bizi daha ileriye götürecek" dedi.

GÖRKEMLİ GALA İLE ZİRVEYE ULUŞTI

Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı'da bu tür etkinliklerin Almanya'daki çok kültürlü yaşama olan katkısını vurgulayarak, tüm kesimler tarafından desteklenmesini istedi. Başkonsolos Saygılı Türkiye'den gelen sinema sanatçılarına ve festivalin gerçekleşmesinde katkıda bulunan başta Festival Yönetmeni Hüseyin Sıtkı olmak üzere herkese teşekkür etti. Türk sinemasının ulaştığı yerlerin büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan konuşmasında Başkonsolos Saygılı " Festival için Türkiye'den Frankfurt'a gelen gerçek sinema emektarıları sanatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Çünkü onlar sadece sinema sanatçısı değil, bizlere Türkçeyi sevdiren insanlar. Bizler için birer büyük örnek oldular. Biz onların filmleriyle büyüdük. Şöhret çok zor bir iş, fakat sanatçılarımız bu şöhreti layıkıyla taşıdılar."

Onlarla burada birarada olmanın büyük bir onur olduğunu belirten Başkonsolos Saygılı "Üç yıl öncesi geldiğim Frankfurt, 680 bin nüfuslu küçük bir kent olmasına rağmen bankalar, finans ve medya merkezi, ayrıca Avrupa'daki Türk medyasının kalbi ve Türk film festivaliylede örnek bir kent. Bu yıl 11.'si yapılan Türk Film Festivali önceki gün yapılan görkemli açılış galasıyla adeta zirve yaptı. Zirveye ulaşan film festivalini ilerki yılladada daha yükseklere çekilmesi gerekir" diyerek Türk film Festivali'nin yurt dışındaki tanıtımına olan katkısına da dikkat çekti.

ŞEBNEM DÖNMEZ: "İYİ Kİ VARSINIZ"

Aşk Tesadüfleri Sever filminin oyuncularından Şebnem Dönmez de yaptığı konuşmada:

"Aşk gerçekten tesadüfleri seviyor. Hayata yarım adım geriden başlayabilseydik birçok şeyi başka yapabilirdik." dedi. Türk sinemasının duayen oyuncularının kendilerine her zaman çok iyi bir örnek olduğunu söyleyen Dönmez, salonda bulunan Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik için de "İyi ki varsınız" dedi.

Kendisinin soyadını Sönmez olarak yanlış lanse eden sunucuya da "Şebnem Sönmez yok burada. Ama Şebnem Dönmez var" deyince salon da alkış tufanı koptu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Frankfurt'ta Galada İzdiham - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement