Gazikent Üniversitesi'nden Alaaddin'in Sihirli Lambasına Tam Destek - Son Dakika
Kültür Sanat

Gazikent Üniversitesi'nden Alaaddin'in Sihirli Lambasına Tam Destek

Gazikent Üniversitesi\'nden Alaaddin\'in Sihirli Lambasına Tam Destek

Alaaddinin Sihirli Lambası Müzikali Genel Koordinatörü Dr Çağla Özer Mart Ayında Galası Genzekleştirilecek Olan Müzikal Çalışmalarıyla İlgili Bilgi Verdi.

21.02.2011 10:55

Müzikal'in çok boyutlu bir proje olduğunu ve basından takip ettiklerini ifade eden Prof. Dr Özdemir "Gaziantep kent kültür çıtasının yükseltilmesine yönelik bütün çabaların destekçisi olacağız." Dedi.

Mart ayında galası yapılacak olan Alaaddinin Sihirli Lambası Müzikali çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof Dr İbrahim Özdemir'i makamında ziyaret ederek destek isteyen Genel Koordinatör Dr Çağla Özer "İç İşleri Bakanı Sayın Beşir Atalay, Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Sayın Fatma Şahin, Gaziantep, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Asım Güzelbey, Oğuzeli Belediye Başkanı Sayın Bekir Öztekin, Şhems Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız, Baharoğlu Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baharoğlu ve yönetim kurulu üyesi Bülent Baharoğlu , Marev Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci, Sahan Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan ve daha bir çok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen Alaaddinin Sihirli Lambası Müzikalinin müziklerini Aras Deniz Sipahi besteledi. Türkiye'de çocuk müzikallerinin yerleşmesini sağlayan ünlü yönetmen Murat Karamanoğlu'nun yönetmenliğini üstlendi. Müzikalin sahneye konmasında yine alanında ülkemizin en büyük koreograflarından birisi olan Neslihan Öztürk müzikalin koreografilerinde otantik ve yöresel motifler de ekleyerek oyuncuların sahneye hazırlanmasını sağlıyor. Müzikalin dans sahneleri için ünlü dans eğitmeni Liudmyla Aktan da Gaziantep'e gelerek çalışmalara sürekli destek sağlıyor.

Proje kapsamında Gaziantep'te bir çok okuldan öğrenci bir araya gelerek adeta okulların kardeşliğini de gerçeğe dönüştürerek aylardır uzun süren çalışmalarda görev alıyorlar. Çalışmaların sonuna doğru geliyoruz ve artık Mart ayında gala ile izleyiciyle buluşacağız" dedi.

Müzikalin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu da ifade eden Dr Özer "Güzel Sanatlar Oyuncuları Sahne Sanatları Temsili ve Film Yapımcılık ile Ege Sanat Kurumları'nın işbirliği içinde hayata geçirdiği müzikal projesi çok yönlü ve önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak hazırlanmaktadır. Gaziantep Onkoloji Hastanesi, Çocuk Esirgeme Kurumu, MAREV ve birçok çocuk odaklı kurum ve kuruluşa destek sağlamak amacıyla çıktığımız yolda, unutulmaya yüz tutmuş olan Antep lehçesini de gündeme taşımayı, bu dilin güzelliklerini öğretmek istiyoruz.' dedi.

Müzikalle ilgili çalışmaları medyadan ilgiyle takip ettiklerini ve yakından ilgilendiklerini ifade eden Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof Dr İbrahim Özdemir "Antepçe Alaaddin Müzikali Çalışmalarını yakından ilgiyle izlemekte, Gaziantep'te meydana gelen kültürel çalışmaların kent vizyonunun geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Çocuklarımızın yeteneklerinin değerlendirilmesi ve gün ışığına çıkarılması bu tür çalışmalarla mümkün. Güzel sanatlarla ilgilenen çocukların gelecek yaşamlarında daha çok başarılı olacağına inanıyoruz. Tarihin bir çok safhasında yerleşim görmüş olan Gaziantep'in bu süreç içerisinde dünya kültürlerinin yeşerdiği, boy gösterdiği ve geliştiği en önemli merkez olma özelliğini de sürdürdüğünü biliyoruz. 21. Yüzyıl Gaziantep'ine yön veren bu tür çalışmaların artması ve toplumun bütün kesimlerine hitap etmesi çok önemli bir organizasyon olarak düşünülmektedir. Müzikal çalışanlarını yürekten kutluyorum. Toplumsal mutabakatın sağlandığı alınan desteklerden görülmektedir. Gazikent Üniversitesi de bu çalışmalarla ilgili gerekli desteği verecektir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Gazikent Üniversitesi'nden Alaaddin'in Sihirli Lambasına Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement