Genco Erkal İçin Bu Sezon Son Kez - Son Dakika
Kültür Sanat

Genco Erkal İçin Bu Sezon Son Kez

Genco Erkal İçin Bu Sezon Son Kez

enco Erkal, yeni oyunu öncesi "Sivas 93" ve "Ben Bertolt Brecht"i bu sezonda son kez sahneliyor!

29.04.2013 13:37

Önce "Sivas 93" Sonra "Ben Bertolt Brecht"!

Enerjisi ve performansıyla herkesi kendine hayran bırakan Genco Erkal, yeni oyunu öncesi "Sivas 93" ve "Ben Bertolt Brecht"i bu sezonda son kez sahneliyor! 3 Mayıs 2013, Cuma akşamı saat 20:30'da Şişli Kent Kültür Merkezi'nde "Sivas 93" ile "İnsanlık Suçunda Zaman Aşımı Olamaz!" diyecek olan duayen; 5 Mayıs 2013, Pazar günü saat 16:00'da aynı sahnede "Ben Bertolt Brecht" ile seyircileri selamlayacak.

Genco Erkal; 3 Mayıs 2013, Cuma akşamı saat 20:30'da Dostlar Tiyatrosu'nun yeni adresi Şişli Kent Kültür Merkezi'nde "Sivas 93" ile "İnsanlık Suçunda Zaman Aşımı Olamaz!" diyecek. Usta oyuncunun katliamın 20. yılı nedeniyle güncelleyerek hafızalardan silinmeyen katliamı tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdiği belgesel oyun, bellekleri tazelemeyi amaçlıyor. Yakın dönem siyasi tarihimizin en sarsıcı olaylarından biri olarak Sivas Madımak Oteli'nde yaşananları ve sonrasında mahkeme sürecini film görüntülüleri eşliğinde tiyatro seyircisiyle buluşturan "Sivas 93"; aydınların yaşadıklarına, yazdıkları kitaplara, söyleşilere ve Sivas Davası tutanaklarına dayanıyor.

Duayen aynı zamanda, 5 Mayıs 2013, Pazar günü de saat 16:00'da aynı sahnede "Ben Bertolt Brecht" diyecek! Dostlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve Erkal'ın "Brecht'in dönüşü olsun" dediği müzikli kabare; aldığı 6 ödülle ve tiyatro severlerin gösterdiği yoğun ilgiliyle 2012 yılının en çok konuşulan oyunlarından biri olarak hafızalarda. Dünyanın düzeni, kadının konumu ve savaş gibi konularda seyirciyi eğlenceli bir yolculuğa çıkaran ödüllü oyunda Erkal'a sahnede Tülay Günal eşlik ediyor ve ikili muhteşem performansı ile göz dolduruyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Genco Erkal İçin Bu Sezon Son Kez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement