Gülsin Onay'dan 10'uncu Yıla Özel Konser - Son Dakika
Kültür Sanat

Gülsin Onay'dan 10'uncu Yıla Özel Konser

Gülsin Onay\'dan 10\'uncu Yıla Özel Konser

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nin balıkçı beldesi Gümüşlük'te 10 yıl önce iddiasız ama büyük hayalleri barındıran bir piyano festivali olarak başlayan Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 10'uncu yaşını piyanist Gülsin Onay'ın verdiği bir...

11.09.2013 12:14

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nin balıkçı beldesi Gümüşlük'te 10 yıl önce iddiasız ama büyük hayalleri barındıran bir piyano festivali olarak başlayan Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 10'uncu yaşını piyanist Gülsin Onay'ın verdiği bir konserle kutladı.

Devlet Sanatçısı Gülsin Onay'ın "Bebeğim" diye adlandırdığı Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 10 yıl önce Piyanist Eren Levendoğlu ve Piyanist Gülsin Onay'ın öncülüğünde başladı ve büyük özverilerle hayata geçirildi. Halen aynı ekibin aynı özveriyle sürdürdüğü festival, geçen 10 yıl içinde dünyaca ünlü 250 civarında müzisyen ve orkestrayı konuk ederken, 350'nin üstünde genç yeteneğe, ustalık kursları sertifikası verdi. Son iki yıldır festival kapsamında düzenlenen Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması ise genç piyanistler için hem bir teşvik hem de kariyerlerinde önemli bir nokta oldu. Festival, tüm bu süreç içersinde ortalama iki aya yayılan etkinlik süresiyle dünyanın önemli klasik müzik festivalleri arasında yerini aldı.

'10 YILIN BAŞARISIYLA KARŞINIZDALAR'

Festivale destek verenlerden eski bürokrat ve hukukçu Demet Işık, konser öncesi bir konuşma yaparak, festivalin Sanat Yönetmeni Eren Levendoğlu ve festivalin Sanat Danışmanı Gülsin Onay'ın nasıl tanışıp, bir festival serüvenine nasıl atıldıklarını duygu dolu sözlerle anlattı. Işık, Levendoğlu ve Onay'ın festivale baş koyduklarına değinerek, "İnanılmaz güçlüklerle karşılaştılar, doğa hariç insan yapımı her şeyle savaştılar ama işte 10 yılın başarısı ile karşınızdalar" dedi.

İKİ KEZ BİS YAPTI

Koyunbaba Antik Taş Ocağı'nda düzenlenen 10'uncu Yıl Özel Konseri'nde, Piyanist Gülsin Onay, klasik müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, bu özel gecede Haydn, Mendelssohn-Bartholdy, Saygun, Chopin ve Schubert'in eserlerinden derlediği repertuvarı seslendirdi.

Klasik müzik tutkunlarının, özellikle de Gülsin Onay hayranlarının büyük bir ilgiyle beklediği özel konserde ilk olarak Joseph Haydn'dan 'Andante con variazioni, f minor, Hob.XVII no.6' adlı esere yer veren Gülsin Onay, programa Felix Mendelssohn-Barthholdy'den 'Variations Sérieuses op.54', Ahmed Adnan Saygun'dan '2 Preludes in Aksak Rhythm, op.45 nos.4 and 12' ve Frederic Chopin'den 'Ballade no.3 in A flat Major, op.47' adlı eserlerle devam etti. Programın ikinci yarısında Onay, Franz Schubert'in 'Sonata in c minor op. posth. D95' başlıklı eserinin, 'Allegro, Adagio, Menuetto: Allegro, Allegro' bölümlerine yer verdi.

Gülsin Onay'ın üstün performansını ayakta alkışlayan 500 civarındaki seyirci, sanatçıyı tekrar tekrar sahneye davet etti. Onay iki kere bis yaptı. Sanatçı ilk olarak F. Chopin'den 'Nocturne' ve ardından yine aynı bestecinin 'Çeşitlemeler' adlı eserlerini seslendirdi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Gülsin Onay'dan 10'uncu Yıla Özel Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement