Harp Tarihi Müzesi'nde Sona Gelindi - Son Dakika
Kültür Sanat

Harp Tarihi Müzesi'nde Sona Gelindi

Harp Tarihi Müzesi\'nde Sona Gelindi

Kars'ta 1823 yılında yapılan ve kısa bir süre bitecek restorasyonun çalışmasının ardından bölgenin ilk Harp Müzesi olarak hizmet verecek Büyük Tabya'da çalışmalarda sona gelindi.

25.06.2014 12:48  Güncelleme: 14:14

Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, savaş tabyalarıyla ünlü bir kent olan Kars'ta 46 tabya bulunduğunu, Türkiye'de sayı bakımından ilk sırada yer aldıklarını belirtti.

Tabyaların şehrin savunması için yapılan askeri sığınma yerleri olduğunu ifade eden Doğanay, "Bu tabyalardan en büyüğü Büyük Tabya. Bu tabyaya yapılan kanlı savaşlar dolayısıyla da halk arasında 'Kanlı Tabya' da deniliyor. Burası, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Kars Harp Tarihi Müzesi olarak restore edilmeye başlandı" dedi.

Doğanay, tabyanın restorasyonu için 2011 yılında ihale yapıldığını, mimar Abdurrahman Alınak'ın tabyayı restore ettiğini anlatarak, "Tabyanın kontrolörü Erzurum Rölöve Anıtlar Müdürlüğü. Bölgenin tek Harp Tarihi Müzesi olarak hizmet edecek. Biz Kars'taki tarihi ve kültürü bu müzeyle ortaya koymuş olacağız. Kars'taki konaklama sayısını da bu müzeyle birlikte biraz daha arttıracağız" diye konuştu.

Tabyanın restorasyon çalışmasının bir milyon 200 bin liraya mal olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Harp Tarihi Müzesi'nde Sona Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement