Huzurevinde Sabah Sporu - Son Dakika
Kültür Sanat

Huzurevinde Sabah Sporu

Huzurevinde Sabah Sporu

Osmaniye'de huzurevinde kalanlar, güne spor yaparak başlıyor Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Neşeli: "Bakım ve koruma altındaki yaşlıların şeker, yüksek tansiyon, eklem, kalp damar, obezite ve kolestrol gibi hastalıkları bulunuyor.

20.01.2014 11:06

ÜMİT KAHRIMAN - ERKAN YİĞİTSÖZLÜ - Huzurevinde kalanlar, fiziksel aktivite kursu kapsamında "Spor Yapalım, Bastonları Atalım" sloganıyla güne spor yaparak başlıyor.

Osmaniye Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen spor eğitmenleri öncülüğünde sandalye, bank ve kanepelerde çeşitli egzersiz hareketleri yapan yaşlılar arasında, şınav ve mekik çekenler de bulunuyor.

Sabah sporu sayesinde güne zinde başladıklarını söyleyen huzurevi sakinleri, spor yaparak moral kazandıklarını ifade etti.

Projenin fikir mimarı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, fiziksel aktivitenin huzurevi sakinlerini mutlu ettiğini, baston desteğiyle yürüyen bazı yaşlıların spor sayesinde bunu bıraktığını belirtti.

Spor etkinliklerini sürdüreceklerini vurgulayan Neşeli, şöyle konuştu:

"Huzurevimizde koruma altındaki yaşlıların şeker, yüksek tansiyon, eklem, kalp damar, obezite ve kolesterol gibi hastalıkları bulunuyor. Biz de huzurevi yönetimi olarak tedavi süreçlerine yardımcı olunması için 'Spor Yapalım, Bastonları Atalım' sloganıyla onlara her sabah spor yaptırıyoruz. Büyük ilgi gösterdiler. Her sabah düzenli spor yapmaya başlayan yaşlılarımızın birçoğunun zamanla eklem ağrısı şikayetinin azaldığına şahit olduk. Bu da onların yaşam kalitesinin yükselmesi anlamına geliyor ve mutlu oluyorlar. Bur etkinlik, gerek yatağa kısmi bağımlı gerekse diğer yaşlılarımızın yaşam kalitelerinin arttırılması, hayata tutunma ve yaşama sevinci kazanarak moral ve motivasyonlarının arttırılmasına önemli katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda kronik hastalıklarının ilerlemesini yavaşlatmakta, obezite ile mücadelede önemli katkı sağlamakta ve yaşlılarımıza kendilerini daha huzurlu ve mutlu hissettirmekte. Spora başlamadan önce kısmen baston desteği ile yürüyen bazı yaşlılarımızın, düzenli spor yapmaları sayesinde bastonu bıraktıklarını gördük."

Neşeli, huzurevinde kalan yaşlıların yeme, içme ve barınmalarının yanı sıra sağlıklı kalabilmelerini de önemsediklerini, bu sebeple sporun önemli olduğunu vurgulayarak, çeşitli spor aktiviteleri düzenlemeye devam edileceğini belirtti.

Huzurevine 8 ay önce gelen 62 yaşındaki Halit Altundağ da güne spor yaparak başlamanın faydasını gördüğünü söyledi.

Altundağ, "Yürüyüş ve hocamız nezdinde çeşitli spor hareketleriyle güne başlıyoruz. Öğleden sonra da farklı sportif aktivite yapıyoruz. Yaşımız ilerlemesine rağmen spor etkinliği ile güne başlamaktan memnunuz. Yönetimimize bizlere bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyoruz. Gerçekten ben sabah sporunun faydasını görüyorum, sağlıklı ve zindeyim" diye konuştu. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Huzurevinde Sabah Sporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement