İnsanların ve Cinlerin Ustası İstanbullu Müzikseverlerle Buluşuyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Kültür Sanat

İnsanların ve Cinlerin Ustası İstanbullu Müzikseverlerle Buluşuyor

İnsanların ve Cinlerin Ustası İstanbullu Müzikseverlerle Buluşuyor
12.11.2010 19:37  Güncelleme: 19:40

Ben Mehmed Siyah Kalem İnsanların Ve Cinlerin Ustası

Yüzyıllar boyunca bu sözü ile tanınan minyatür ustası Mehmed Siyah Kalem'in eşsiz sanatından esinlenerek oluşturulan, doğu ve batı enstrümanlarının oluşturduğu harmonize ses rengi ve karakterlerinin bir araya geldiği "BLACK PENCIL" konseri, dünya prömiyerinden sonra İstanbul'da sanatseverlerle buluşuyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Performing Arts Fund NL ve Amsterdams Fonds Voor de Kunst'un destekleri ile geliștirilen "BLACK PENCIL" konseri 22 Kasım Pazartesi günü saat 20.00'da Sabancı Gösteri Merkezi'nde, 23 Kasım Salı günü saat 20.00'da Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde izleyici karşısına çıkıyor.

Sabancı Gösteri Merkezi'ndeki performansın biletleri Biletix'te.

Bilkent Konser Salonu'ndaki performansın biletleri Mybilet'te

Diğer performanslar ücretsizdir.

15. yüzyılda Orta Asya'da yaşadığı tahmin edilen Mehmed Siyah Kalem'in eserlerinde, bozkırlarda yaşayan ve o dönemde çok farklı kültür ve dinlerden insanların bir arada yaşadığı ortamları canlandırdığı görülür. Sanatının eşsizliği insan ve gündelik hayat dışında, doğaüstü varlıkları betimlemesinde de yatar.

'BLACK PENCIL' performansının ilham kaynağı, bu minyatürlerin anlatım gücünden gelir. Doğu ve batı enstrumanlarının harmanlanmasından ortaya çıkan ses rengi, değişik kökenli enstrumanların karakterleri, Siyah Kalem'in kullandığı elementler ve sanatı ile bütünleşir.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Performing Arts Fund NL ve Amsterdams Fonds Voor de Kunst'un destekleri ile geliștirilen "BLACK PENCIL" konseri 22 Kasım Pazartesi günü saat 20.00'da Sabancı Gösteri Merkezi'nde, 23 Kasım Salı günü saat 20.00'da Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde izleyici karşısına çıkıyor.

Doğu ile Batı Sentezi Aynı Sahnede

Beş müzisyenden oluşan müzik grubunda Jorge Isaac (blokflüt), Esra Pehlivanli (viyola), Matthijs Koene (Panflüt), Mehmet Polat (Ud) ve Enric Monfort (perküsyon) yer alıyor. Hollanda'da yaşayan sanatçılar, kariyerlerine farklı ülkelerde verdikleri konserlerle devam ediyorlar.

Farklı Stil ve Renge Sahip Besteciler…

Herbiri farklı stil ve renge sahip günümüz bestecileri Roderik de Man, Selim Doğru, Yiğit Kolat, Gökçe Altay, Mehmet Can Özer, Tolga Zafer Özdemir ve Hakan Ali Toker'in bu proje için özel olarak yazdıkları eserleri içeren konserde, ayrıca Marcel Wierckx'in hazırladığı video projeksiyonu, Siyah Kalem'in minyatürlerinin estetiğinin ve renklerinin ayna yansıması niteliğinde, soyut formatta hareket halinde olan görselleri oluşturuyor.

"BLACK PENCIL" İstanbul'dan sonra 24 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'da Bilkent Konser Salonu'nda, 25 Kasım Perşembe günü saat 20.00'da Anadolu Üniversitesi Konser Salonu'nda izlenebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İnsanların ve Cinlerin Ustası İstanbullu Müzikseverlerle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement