İstanbul Bienali Bu Yıl Ücretsiz - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Bienali Bu Yıl Ücretsiz

İstanbul Bienali Bu Yıl Ücretsiz

"Anne, ben barbar mıyım?" başlığıyla bu yıla özel ücretsiz gerçekleştirilecek 13. İstanbul Bienali, 14 Eylül 20 Ekim tarihinde arasında gezilebilecek

18.07.2013 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Anne, ben barbar mıyım?" başlığıyla Fulya Erdemci'nin küratörlüğünde gerçekleştirilecek ve politik bir forum olarak kamusal alan fikrine odaklanacak 13. İstanbul Bienali, bu yıla özel, ücretsiz olacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, başlığı şair Lale Müldür'ün "Anne, ben barbar mıyım?" adlı kitabından alıntı yapılarak küratör Fulya Erdemci tarafından belirlenen 13. İstanbul Bienali, şiir, edebiyat, ve şiirsellikle sanatın ilişkisini vurgulayacak. Bienalde, güncel demokrasi biçimlerini sorgulayan, günümüzün mekansal-ekonomik politikalarını tartışmaya açan, uygarlıkla barbarlık kavramlarını sorunsallaştıran, bu bağlamda sanatın rolünü yeni ve alışılmışın dışındaki dillerle araştıran işler yer alacak.

Bu yıla özel olarak ücretsiz gerçekleştirilecek bienalin kapanış tarihlerinde de değişiklik yapıldı. 14 Eylül tarihinde kapılarını açacak 13. İstanbul Bienali sergileri, 20 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding'in sponsorluğunda düzenlenen 13. İstanbul Bienali'nin sergi mekanları ve sanatçı listesi ise daha sonra açıklanacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Bienali Bu Yıl Ücretsiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement