İşte Benim Zeki Müren" Albümü Bugün Çıkıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

İşte Benim Zeki Müren" Albümü Bugün Çıkıyor

Zeki Müren'in ölümünün 20. yılı anısına hazırlanan "İşte Benim Zeki Müren" albümü müzik marketlerde bugün satışa sunulacak.

13.04.2016 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HİLAL UŞTUK - Zeki Müren'in ölümünün 20. yılı anısına hazırlanan "İşte Benim Zeki Müren" albümü müzik marketlerde bugün satışa sunulacak.

Albümün prodüktörlüğünü üstlenen Murat Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müren'in Türkçe'yi ve Türk müziğini en iyi ifade eden kişilerden biri olduğunu belirterek, "Benim için Zeki Müren, sanatçı olarak dünyada tartışmasız ilk 10'un içine girer. Bir insan ancak kendini ve müziği bu kadar güzel ifade edebilir. Çok benzeri de yoktur zaten. Bundan dolayı da bu projeye girdim." dedi.

Yıldırım, 18 eserin yorumlandığı albümde değerli sanatçıların yer aldığına vurgu yaparak, "Engin Altan Düzyatan 'Suları Taşladım' isimli şiiri okudu. Halit Ergenç, rahmetli babasıyla Müren'in birlikte okuduğu, 'Şeytana Uyduk Bir Kere'yi seslendirdi. Muazzez Abacı ve Muazzez Ersoy ilk defa bir albümde bir aradalar. Funda Arar, Kıraç var. Kıraç 'Berduş'u yorumladı." diye konuştu.

Şarkı sözleri ve Müren'in fotoğraflarının bulunduğu kitapçık hazırlandı

Albüm için 48 sayfalık güzel bir kitapçık yaptıklarını da kaydeden Yıldırım, şu bilgileri verdi:

"Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı'nın katkılarıyla arşiv çalışmaya başladık. Arşivde şu anda hayatta olmayan bir çok önemli isim var. Zeki Müren'in Sophia Loren, Yılmaz Güney, Müslüm Gürses, namıdiğer Cilalı İbo Feridun Karakaya ve Nejat Uygur'la fotoğrafları var. Türkiye'nin ilk tangocusu Zehra Eren'le, siyasi liderlerle ve hayranlarıyla fotoğrafları var kitapçıkta. Anne ve babasının da ilk defa bir albümde fotoğrafı var. Bu fotoğrafların çoğu Türk Eğitim Vakfı'ndan alındı. 60'ın üzerinde fotoğraf var kitapçıkta."

Murat Yıldırım, bugüne kadar isteyen herkesin Zeki Müren şarkılarını okuduğuna vurgu yaparak, vakıfla yaptığı anlaşma çerçevesinde 1,5 yıl boyunca bu şarkıları dünya çapında ünlü sanatçılara yorumlatmak istediğini söyledi.

Müren için düzenlenecek gecenin geliri vakfa bağışlanacak

Zeki Müren'le ilgili bir gece düzenleyeceğini sözlerine ekleyen Yıldırım, "Bu gecenin de tüm geliri, (TEV) vakfa bağışlanacak. Çünkü orada Zeki Müren bursuyla bir çok insanı okutuyorlar. Mehmetçik Vakfı da aynı şekilde. Ayrıca bu albüm ne kadar çok çalınırsa, söz ve bestesi Zeki Müren'in olduğu için, vakfa o kadar çok para gidecek." ifadelerini kullandı.

Albümde Şebnem Keskin, Ravi İncegöz ve Yaprak Sayar gibi genç isimlere de yer verildiğini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Yeni nesil de bu şarkıları tanıyacak. Çünkü bazı alt yapılarda yeni nesile de hitap ettik. Klasik Türk müziği yorumcusu da var. Pop yorumcusu da var. Mabel Matiz, Aysel Gürel'le tanındı. Belki Zeki Müren albümü sayesinde, bu 3 genç arkadaşımız da tanınacak. Yani amacımız nesillerden nesillere Zeki Müren'i anlatmak aslında. Ruhu şad olsun."

Tamamına yakını Zeki Müren tarafından yazılmış eserlerden oluşan albümde, Müren'in yazdığı "Zehretme hayatı bana cananım" ve "Zehra Eren"e isimli akrostişler ile iki şiir de yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İşte Benim Zeki Müren' Albümü Bugün Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement