Kanseri Resmederek Yendiler - Son Dakika
Kültür Sanat

Kanseri Resmederek Yendiler

Kanseri Resmederek Yendiler

Kemoterapi tedavisi gören hastaların resimlerinden oluşan sergi açıldı.

27.06.2011 17:01  Güncelleme: 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Mustafa Samur Kemoterapi Ünitesi'nde tedavi gören hastaların resimlerinden oluşan sergi açıldı. Sergi açılışında, kanseri yenerek üniversiteyi dereceyle bitiren kız öğrenciye plaket verildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Mustafa Samur Kemoterapi Ünitesi'nde tedavi gören hastaların yaptığı resimlerden oluşan 'Umuda bir renk, bir dokunuş' konulu resim sergisi açıldı. Açılış öncesi meme kanseri tedavisi olurken üniversite eğitimine devam ederek Konya Selçuk Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü ikincilikle bitiren 23 yaşındaki Gülden Uçar'a plaket veren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Uçar'ın tüm kanser hastalarına örnek ve umut olduğunu kaydetti. Hastalandıktan sonra hem okuluna hem tedavisine devam ettiğini söyleyen Gülden Uçar ise üniversiteyi ikincilikle bitirmenin ödülünü, kemoterapi ünitesi doktorlarına ithaf ettiğini söyledi.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Kemoterapi Ünitesi projesinin sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Özdoğan ise sanat terapisi ile tedaviye yardımcı olma modelinin, Japonlardan örnek alındığını açıkladı. Konuşmaların ardından kanser hastalarının yaptığı 100 resimden oluşan sergi, Rektör Kurtcephe, AÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan ile öğretim üyeleri ve hastalar tarafından açıldı.

HAYATA RESİMLE TUTUNDU

Sergide meme kanseri olan resim öğretmeni 28 yaşındaki Aysel Erol'un 'Ağaçtaki Çelikler ve Balıklara Serenat' adlı tablosu ilgi odağı oldu. Tablosunun başında fotoğraf çektiren İstanbul Şile 75'inci Yıl İlköğretim Okulu resim öğretmeni Erol, 'Beş aydır tedavi görüyorum. Resme yabancı değilim, ama bu hastalığı tedavim yanında resimle terapi yaptım. Resim, hastalığı yenmeme yardımcı olduö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Kanseri Resmederek Yendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement