Kazdağları'nda "4. Uluslararası Yoga Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

Kazdağları'nda "4. Uluslararası Yoga Festivali"

Kazdağları\'nda "4. Uluslararası Yoga Festivali"

Uluslararası Yoga Federasyonu ve Yoga Akademisince Kazdağları'nda düzenlenen "4. Uluslararası Yoga Festivali" başladı.

26.11.2016 13:19

Uluslararası Yoga Federasyonu ve Yoga Akademisince Kazdağları'nda düzenlenen "4. Uluslararası Yoga Festivali" başladı.

Kazdağları'nın eteklerindeki bir otelde gerçekleştirilen festivale Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra ABD, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerden de yaklaşık 300 kişi katılıyor. Kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturan katılımcılar, festivalin ilk gününde,12 pratik yoga çalışması yaptı.

Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 gün sürecek festival kapsamında meditasyon, nefes, zayıflama için yoga ve gevşeme çalışmaları yapılacağını belirtti.

Festivalin benzerini yılda 12 kez düzenledikleri belirten Manaf, şunları söyledi:

"Kazdağları'nı herkes sevdi. Yurt içi ve yurt dışından katılımcılar var. 'Kazdağları en güzel yer' diyorlar. O yüzden bu ayın festivali de Kazdağları'ndadır. Burada orijinal yoga sistemini uyguluyoruz. Bu yöntem bilimin insan sağlığına müthiş etkileri var; fiziksel, zihinsel, duygusal, ruhsal düzeylerde. İnsan bünyesinde mucizevi inanılmaz bir onarım gerçekleşiyor. Nezleden kansere kadar rahatsızlıklara çok iyi geliyor. Kazdağları eteklerinde gerçekleştirilecek yoga festivalinin birinci gününde muladhara (kök) çakra çalışması, öz güvenin geliştirilmesi, nefes çalışması, Svadhisthana (pelvis) çakra çalışması, yaratıcılığın geliştirilmesi, yoga ateşi gösterisi yapılacak."

Festivale, eşi ve çocuğuyla İzmir'den katılan Zeynep Erdoğan, "Nörolojik bir rahatsızlık geçirdim. Şimdi çok iyi geliyor. Tekrar yürüme yetisini kazanma ve konuşmaya çok iyi geliyor. Sağlığıma çok iyi geldiği için ailece katılıyoruz." dedi.

Katılımcılardan Ferhan Özkut de "Yoganın sağlığa faydalı olduğunu biliyordum. Oğlum ile kızım katıldığı için ben de çok özendim ve severek katılıyorum. Tansiyon problemim vardı, bel ve ayak ağrılarım vardı. Bunları biraz da olsa yendim." diye konuştu.

Yaşam ve Berkay Demiralp çifti ise yoga sayesinde mutlu bir evliliğe sahip olduklarını dile getirerek "Özellikle aile hayatını destekleyen bir spor. Duyguları rahatlatıyor, dengeliyor. Evliliğimiz çok daha mutlu, çok daha huzurlu, sevgi dolu geçiyor. Orijinal yoga sisteminin bize kattığı güzelliklerden bir tanesi bu." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kazdağları'nda '4. Uluslararası Yoga Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement