Kırşehir'de Ahilik Haftası'nda Yöresel Lezzetler Tanıtıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kırşehir'de Ahilik Haftası'nda Yöresel Lezzetler Tanıtıldı

Kırşehir\'de Ahilik Haftası\'nda Yöresel Lezzetler Tanıtıldı

Kırşehir'de düzenlenen 36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ahi Külliyesi'nde yöresel lezzetler sergilendi. Hedik, çörek, pekmez, ceviz, besmeç, şerbet, kuru üzüm kavurması, domates, yufka, üzüm, sac kavurma, kaya tuzu gibi birçok yöresel ürün vatandaşların beğenisine sunuldu. Ayrıca, mahalli sanatçılar tarafından Neşet Ertaş'a ve Kırşehir yöresine ait türküler seslendirildi. AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, etkinlikte yöresel ve kültürel değerlerin stantlarda yansıtıldığını belirtti ve Ahilik değerleriyle hareket etmeye devam edeceklerini vurguladı. Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak ise ilçesine özgü ürünlerin sergilendiğini ve genç abdalların türkülerle kültürü yansıttığını ifade etti. Vatandaşlar, Ahi Külliyesi içinde yer alan kadın kooperatiflerinin stantlarını da gezerek ürünlere ilgi gösterdi.

23.09.2023 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de, 36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı.

Ahi Külliyesi'nde organize edilen etkinlikte, Akpınar'dan hedik, çörek, pekmez, Kaman'dan ceviz, besmeç, şerbet, Boztepe'den çörek, kuru üzüm kavurması, Çiçekdağı'ndan domates, yufka, üzüm, Akçakent'ten sac kavurma, Mucur'dan kaya tuzu vatandaşların beğenisine sunuldu.

Abdal müzik kültürünün temsilcisi mahalli sanatçılar da Neşet Ertaş'a ve Kırşehir yöresine ait türküleri seslendirdi.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, yöresel ve kültürel değerlerin stantlarda yansıtıldığını söyledi.

Her ilçenin gastronomi ve yöresel lezzetlerden müziğe, el emeğiyle üretilen ürünlere kadar hepsinin ayrı değer olduğunu anlatan Erkan, Ahilik değerleriyle bir bütün olarak hareket etmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak da ilçesine özgü ceviz, üzüm ve yöresel ürünlerin sergilendiğini, genç abdalların söyledikleri türküler ile kültürü yansıttığını dile getirdi.

Stantlardaki ürünlere ilgi gösteren vatandaşlar, Ahi Külliyesi içinde yer alan kadın kooperatifleri stantlarını da gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kırşehir'de Ahilik Haftası'nda Yöresel Lezzetler Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement