Siirt Kitap Fuarı 20 Eylül'de Açılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Siirt Kitap Fuarı 20 Eylül'de Açılacak

Siirt Kitap Fuarı 20 Eylül\'de Açılacak

Valilik tarafından açılacak olan 1. Siirt Kitap Fuarı'na Türkiye'nin 40 seçkin yayınevi ve 20 ünlü yazarı katılacak.

07.09.2013 16:52  Güncelleme: 11:15

Fuar, 20 – 25 EYLÜL 2013 tarihleri arasında Siirt Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal ve Kültür Merkezi çadırında gerçekleştirilecek.

İlke Ajans tarafından organizesi gerçekleştirilecek olan 1. Siirt Kitap Fuarının açılış zamanı 20 Eylül Cuma, Saat: 14.00 olarak belirlenirken, ziyaret saatleri 10.00 – 21.00 arasında olacağı bildirildi.

20 Eylül'de açılacak kitap fuarıyla kentin kültür odağı olacağını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran: "Halkımızın kitap okuma zafiyetinden vazife çıkararak kendi çapımızda deryada bir damla misali Siirt'te Valiliğimizin destekleriyle ilk defa bu denli geniş çaplı Kitap Fuarını açmış olmaktan mutluyuz. Milli Eğitim Müdürlüğünce 7'den 70'e Siirt Okuyor kampanyası ile 2013 yılında 2 milyon 311 bin kitap okutuldu ve Siirt Valimiz Ahmet Aydın tarafından 2014'teki hedef 3 milyon olarak belirlendi. Bu okuma kampanyasının heyecanıyla açılacak olan kitap fuarının Siirt'e büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Siirt'te kitapseverleri hem bir çok kitapla hem de yazarlarla buluşturmak istedik. Beklenenden daha çok ilgi göreceğini tahmin ettiğim 1.Siirt Kitap Fuarına tüm kitapseverleri bekliyoruz." Şeklinde konuştu.

Söyleşiler, imza günleri ve çeşitli etkinliklerle, bir hafta boyunca Siirt'te kitap adına hareketli günler geçireceğiz.

Söyleşi ve imza için katılacak yazarlardan bazıları:

Hilmi Yavuz, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Mümtaz'er Türköne, Yavuz Bahadıroğlu, Senai Demirci, Tarık Tufan, Sibel Eraslan, Emine Uçak Erdoğan, Erhan Afyoncu, Bejan Matur, Mustafa Armağan, Abdullah Yıldız, Prof. Dr. Yasin Aktay, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Akyol ve Sinan Yağmur

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Siirt Kitap Fuarı 20 Eylül'de Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement