Kocaeli'de Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Kocaeli'de Kültür Sanat

Kocaeli\'de Kültür Sanat

Başrolünü ünlü tiyatro ustası Haldun Dormen'in oynadığı Moliere'in ölümsüz eseri "Kibarlık Budalası" adlı oyunu ve Sumru Yavrucuk'un ses getiren tek kişilik komedi oyunu "Shirley", Kocaeli'de sahnelenecek.

12.11.2016 10:38

Başrolünü ünlü tiyatro ustası Haldun Dormen'in oynadığı Moliere'in ölümsüz eseri "Kibarlık Budalası" adlı oyunu ve Sumru Yavrucuk'un ses getiren tek kişilik komedi oyunu "Shirley", Kocaeli'de sahnelenecek.

Türk tiyatrosunun büyük ustası Haldun Dormen'in yıllar sonra yeniden sahnelere döndüğü "Kibarlık Budalası"nın uyarlamasını İpek Kadılar yaptı.

Hakan Altıner'in sahneye koyduğu oyunun koreografisi Mikel N. Vidhi, kostüm tasarımı Türkan Kafadar, dekor tasarımı Gizem Gürsel ile Sedef Kermen, ışık tasarımı ise Cengiz Özdemir'e ait.

Haldun Dormen, Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Cercişoğlu, Barış Kıralioğlu, Caner Tör, Reyhan Aydınsel ve Işık Selin Kuyumcu'nun rol aldığı oyun, tiyatro ile barok müziğin tanınmış bestecilerini bir araya getiriyor.

Sabancı Kültür Sitesi'nde 2 Aralık Cuma günü saat 20.00'de Kocaeli'de sanatseverlerle buluşacak oyunda, 17. yüzyılda Fransa'da cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in asilzade olmak için yaptığı girişimleri anlatılıyor.

"Shirley"

Sumru Yavrucuk'un ses getiren tek kişilik komedi oyunu "Shirley", 25 Kasım Cuma günü Saat: 20.00'de Sabancı Kültür Sitesi'nde tiyatro tutkunlarına unutulmaz dakikalar yaşatacak.

Tiyatro literatürünün en başarılı kadın oyunları arasında anılan ve dünyanın pek çok ülkesinde sahnelenen oyun, yaz turnesinin ardından, sanatseverlerle buluşacak.

Willy Russell'ın "Shirley Valentine" adlı eserinden "Shirley" ismiyle Türkçe'ye uyarlanan oyun, tüm komedi unsurlarının, müziklerinin, seyirciye yaşattığı keyifli atmosferin yanı sıra potansiyelini mutfağa hapsetmiş bir kadının kendini keşfediş ve hayatının iplerini yeniden ele alışının hayranlık uyandıran öyküsünü anlatıyor.

Sayısız tiyatro ödülünün sahibi Yavrucuk, Shirley'nin yönetmenliğini de üstlenirken, aynı zamanda oyundaki tüm karakterleri sahnede tek başına canlandırıyor.

Tebdil-i Mekan Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan oyunun çevirisi Evren Ercan, dekor tasarımı Nurdan Aliyazıcıoğlu, ışık tasarımı ise Yakup Çartık tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kocaeli'de Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement