Kraliçe Valentina Yolu" Hizmete Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kraliçe Valentina Yolu" Hizmete Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Yoldan genel ve detay görüntü- Belediye Başkanı Ünal Çetin'in açıklamaları BURAK AKAY - Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde, 1400'lü yıllarda hüküm süren Palamede Gattilusio'nun eşi, "Kraliçe Valentina" için yaptırdığı ve zamanla toprak altında kalan 250 metre uzunluğundaki yol, belediye tarafından düzenlenerek halkın kullanımına sunuldu.

24.07.2015 12:53

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Yoldan genel ve detay görüntü- Belediye Başkanı Ünal Çetin'in açıklamaları BURAK AKAY - Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde, 1400'lü yıllarda hüküm süren Palamede Gattilusio'nun eşi, "Kraliçe Valentina" için yaptırdığı ve zamanla toprak altında kalan 250 metre uzunluğundaki yol, belediye tarafından düzenlenerek halkın kullanımına sunuldu.Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adanın 8 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Hacettepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerince ilçede yapılan kazılar sayesinde adanın geçmişiyle ilgili detaylı bilgilere sahip olmaya başladıklarını belirten Çetin, Gökçeada'nın pek çok farklı kültür ve medeniyete ev sahipliği yaptığını dile getirdi.İlçeye özgü değerleri gün yüzüne çıkarmayı, halkın bilgi ve kullanımına açmayı hedeflediklerini aktaran Çetin, Kaleköy'de Kraliçe Valentina Yolu olarak bilinen tarihi bir yol bulunduğunu söyledi.Bu yolun, ilk olarak Cenevizliler döneminde kullanıldığına değinen Çetin, şöyle devam etti: "Bu yol, daha sonra bölgenin hükümdarı Palamede Gattilusio tarafından eşi Kraliçe Valentina için 1440'lı yıllarda yaptırılmış. Valentina adaya geldiğinde evinden çıkıp denize giderken hep bu yolu kullanmış. Bu yol sadece kraliçe için, eşi tarafından inşa ettirilmiş. Adamızın tarihi açısından büyük bir öneme sahip. Geçen yıllarla toprak altında kalmıştı. Yağmur suları ve çöplerle kullanılamaz hale gelmişti. Biz de belediye olarak bu yolu yeniden düzenledik, gün yüzüne çıkardık."

Kraliçe Valentina Yolu" Hizmete Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kraliçe Valentina Yolu' Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement