Maya Perest'in ilk teklisi "Yok Bana Bu Cihanda" müzikseverlerle buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Maya Perest'in ilk teklisi "Yok Bana Bu Cihanda" müzikseverlerle buluştu

Maya Perest\'in ilk teklisi "Yok Bana Bu Cihanda" müzikseverlerle buluştu

Maya Perest'in ilk tekli çalışması "Yok Bana Bu Cihanda" dijital platformlarda dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

27.10.2022 14:59  Güncelleme: 15:05

Maya Perest'in ilk tekli çalışması "Yok Bana Bu Cihanda" dijital platformlarda dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Sony Music Türkiye'den yapılan açıklamaya göre şarkının bestesi Maya Perest, düzenlemesi Cihan Mürtezaoğlu, sözleri ise Maya Perest ve Dündar Hızal imzası taşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Maya Perest, "Kendini her gittiği yerde sürgün hisseden, evini bulamamış, kendim gibi yabancı ruhlara bu şarkıyı ithaf ettim. İşin özüne baktığımızda bir başına gelip bir başına gidiyoruz bu dünyadan." ifadesini kullandı.

Şarkıcının, büyükbabasının 100 yıllık mandolininde bestelediği eser dünya üzerinde aradığı yeri bulamamış bir ruhun hikayesini konu alıyor.

Pisikadelik rock alt yapısıyla, şansondan Balkan müziğine, cazdan popa, New Age ve Rock'n Roll'a farklı janrlardan beslenen şarkıcı, Anadolu'nun aşıklık ve ozan geleneğinin güçlü ve zamanları aşan söz söyleme kültürüyle şarkıya yaklaşıyor.

Barış Murathanoğlu'nun yönetmen koltuğunda oturduğu, moda tasarımcısı Mehtap Elaidi ve Fırat Neziroğlu'nun şarkının klipinde kullanılan yeni teknikler, canlı renkler ve orijinal dekorlar yer alıyor.

Fransa'da yaşadığı öğrencilik yıllarında Türkçe, Fransızca ve İngilizce dillerinde beste yapan Maya Perest, piyanonun yanı sıra gitar, mandolin, bağlama, cura ve ukulele çalmayı öğrendi.

Sanatçı, Paul-Valery Üniversitesi'nde Resim ve Sanat Teorisi eğitimi aldı, "Sanatta Nostalji ve Sürgün" üzerine yüksek lisans tezini hazırladı.

Maya Perest'in "L'Hymne à l'enfance" ve "Benim Yüzümden" adlı eserlerine de dijital platformlardan ulaşılabiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Maya Perest'in ilk teklisi 'Yok Bana Bu Cihanda' müzikseverlerle buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement