MDOB, Beethoven, Schubert ve Dvorak'ın Eserlerini Seslendirecek - Son Dakika
Kültür Sanat

MDOB, Beethoven, Schubert ve Dvorak'ın Eserlerini Seslendirecek

MDOB, Beethoven, Schubert ve Dvorak\'ın Eserlerini Seslendirecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Ludwig Van Beethoven, Antonin Dvorak ve Franz Schubert'in eserlerini seslendirecek.

22.01.2015 09:58  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi, (MDOB) Ludwig Van Beethoven, Antonin Dvorak ve Franz Schubert'in eserlerini seslendirecek.

MDOB'dan yapılan açıklamaya göre, Ludwig Van Beethoven'in "Egmont Uvertür", Franz Schubert'in "Piyanolu Orkestra İçin Fantezi" ve Antonin Dvorak'ın "8. Senfoni" eserlerini sanatseverlerle buluşturacak.

Şef Burak Tüzün yönetiminde, 30 Ocak Cuma günü Saat: 20.00'de Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde seslendirecek konserin solist sanatçısı, Lilian Tonella Tüzün, konserin başkemancısı ise Marina Kvlividze.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Beethoven'in "Egmont Uvertür"ü seslendirilecek. Beethoven'in bir yıl içinde tamamladığı ve ilk seslendirilişi 24 Mayıs 1810'da yapılan "Egmont" eseri, bir uvertür ve 9 parçadan oluşur. Aynı bölümde yer alan F. Schubert'in "Piyanolu Orkestra İçin Fantezi" eserini ise piyano sanatçısı Lilian Tonella Tüzün seslendirecek. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim üyesi de olan sanatçı pek çok uluslararası ödüle sahip.

Konserin ikinci bölümünde Antonin Dvorak'ın "8. Senfoni" eseri yer alacak. İlk seslendirilmesi 1890 yılında Prag'ta gerçekleştirilen eser, 4 bölümden oluşuyor.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, yaptığı açıklamada, Mersinli sanatseverler için her ay farklı konserler düzenlediklerini belirtti.

Konserlere Beethoven, Schubert ve Dvorak'ın eserleriyle devam ettiklerini ifade eden Engin, şunları kaydetti:

"Konserin birinci bölümünde Beethoven'in 'Egmont Uvertür' eserinin yanı sıra F. Schubert'in 'Piyanolu Orkestra İçin Fantezi' eserini piyanist Lillian Tonella Tüzün seslendirecek. İkinci bölümde ise Çek besteci Antonin Dvorak'ın 8. Senfoni'si yer alacak. MDOB Orkestrası'nın seçkin sanatçılarınca seslendirilecek konsere tüm sanatseverleri davet ediyoruz." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat MDOB, Beethoven, Schubert ve Dvorak'ın Eserlerini Seslendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement