Mevlana'nın Çağrısı Prömiyerle Geldi - Son Dakika
Kültür Sanat

Mevlana'nın Çağrısı Prömiyerle Geldi

Mevlana\'nın Çağrısı Prömiyerle Geldi

MDOB, uzunca bir hazırlık evresinden ve genel provalarından sonra 'Mevlana'nın Çağrısı' adlı bale eserinin prömiyerle sahneye taşıdı.

25.04.2013 23:22  Güncelleme: 11:57

Yaklaşık bir saat 15 dakika süren eserde yurt dışında yaşayan dünyaca ünlü dansçı ve koreograf Ziya Azazi'nin solo dansı ise büyük ilgi gördü.

MDOB, 'Mevlana'nın Çağrısı' adlı tek perdeli bale eserini Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahneledi. 'Kim olursan ol yine gel' vecizesiyle tüm insanlığa seslenen Mevlana Celalettin-i Rumi'nin hayatından önemli kesitlerin sahneye taşındığı bale eserin librettosunu Şefik Kahramankaptan'ın yazarken, müziğine ise Can Atilla imza etti.

Dünyaca ünlü koreograf Mehmet Balkan'ın eserini, Lale Balkan'ın sahneye koyarken, Mevlevi semahını modern dansla birleştiren ünlü dansçı Ziya Azazi'nin konuk sanatçı olarak yer aldı. Avusturya'da yaşayan, mevlevi semahını dans ile birleştirdiği unutulmaz performansıyla yılın en iyi erkek dansçısı kabul edilen Ziya Azazi, mevlevi semahında solo gösterisiyle Mersinli sanatseverleri büyüledi.

Dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Funda Çebi, ışık tasarımı Tarı Deniz, video tasarımı Şafak Türkel'in gerçekleştirdiği eserde Mevlana karakterini Ender Üçdemir, Burak Cebeci ve Ozan Demirbaş'ın dönüşümlü olarak canlandıracak. Eserde başlıca rolleri; Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Tutku Barın, Iraklı Bakhtadze, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer paylaşıyor. Pek çok açıdan ilkleri içinde barındıran eserde, sahne üzerinde geleneksel müzik aletler kudüm, ney ve ud da yer aldı.

MDOB Müdürü ve Yönetmeni Erdoğan Şanal, uzun bir hazırlık döneminin ardından eseri sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Ünlü koreograf Mehmet Balkan'ın Mevlana'nın Çağrısı isimli eserini Mersinli sanatseverlerle buluşturduk.

Dünyaca ünlü dansçı ve koreograf Ziya Azazi, Mevlevi semahındaki solo gösterisiyle sahneye taşınırken, bir yanı ile Avrupa'nın sayılı sahnelerinde performans sergileyen ünlü dansçıyı Mersinli sanatseverlerle buluşturmanın da keyfini yaşadık. Müziği Can Atilla'ya, koreografisi Mehmet Balkan'a ait eser, unutulmaz bir dans ve müzik şöleni yaşattı. Eserin ikinci temsilini 27 Nisan Cumartesi saat: 20.00'de gerçekleştireceğiz. Eseri izlemek isteyen sanatseverler biletlerini mutlaka önceden alsın. Yoğun ilgi nedeni ile eseri kapalı gişe sahneye taşıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Mevlana'nın Çağrısı Prömiyerle Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement