"Mutlu Evliliğin Sırrı Karşılıklı Anlayış ve Sevgide" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Mutlu Evliliğin Sırrı Karşılıklı Anlayış ve Sevgide"

"Mutlu Evliliğin Sırrı Karşılıklı Anlayış ve Sevgide"

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 57 yıldır aynı yastığa baş koyan Aksoy çifti, Mutlu yaşamlarıyla çevrelerine örnek oluyor.

14.02.2014 13:20  Güncelleme: 13:17

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 57 yıldır aynı yastığa baş koyan Aksoy çifti, mutlu yaşamlarıyla çevrelerine örnek oluyor.

Görücü usuluyla evlenen Sultan- Bayram Aksoy Çifti, çocuklarının Bağlar Mahallesi'nde kendilerine aldığı evde mutlu bir yaşam sürdürüyor. Biri yurt dışında, diğer 3 çocuğu da ilçe dışında yaşayan çift, mutlu evliliğin sırrını "karşılıklı anlayış ve sevgiye" bağlıyor. Yaşamları ile çevrelerine örnek olan çift, kendilerini ziyaret eden genç çiftlere de mutlu evlilik için tavsiyelerde bulunuyor.

Son zamanlarda yaşlılık nedeniyle bazı ihtiyaçların gideremeyen 110 yaşındaki Bayram Aksoy'a birçok konuda eşi yardımcı oluyor. Evin bütün yükünü sırtlayan 80 yaşındaki Sultan Aksoy, eşiyle mutlu bir yaşam sürdüklerini kaydetti.

Evlilikleri boyunca karşılıklı anlayış ve sevgiyle birbirlerine bağlandıklarını ifade eden Aksoy, günümüzde ise insanların bu tür değerlere pek önem vermediğini söyledi.

Yarım asrı aşan evlilikleri süresince bir gün bile küsmediklerini dile getiren Aksoy, "Son zamanlarda yürüme ve konuşma zorluğu çeken eşim, bazı ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Tek başımıza yaşadığımız için ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. 57 yıl boyunca bir gün olsun birbirimizin kalbini kırmadık. Şimdi ki gençler bu değerlerden uzaklaştıkları için mutlu olamıyorlar" dedi.

Mutlu ve uzun evliliğin sırrının karşılıklı anlayış ve sevgiden geçtiğini belirten Aksoy, sağlığı elverdiği sürece eşine bakmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Mutlu Evliliğin Sırrı Karşılıklı Anlayış ve Sevgide' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement