Necip Fazıl Kısakürek Ölümünün 33. Yılında Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Necip Fazıl Kısakürek Ölümünün 33. Yılında Anıldı

Türk edebiyatının Sultanü'ş Şuara (Şairler Sultanı) unvanlı şairi Necip Fazıl Kısakürek, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenen etkinlikte anıldı.

25.05.2016 16:32

Türk edebiyatının Sultanü'ş Şuara (Şairler Sultanı) unvanlı şairi Necip Fazıl Kısakürek, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenen etkinlikte anıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, eski bakan Sami Güçlü, Nurullah Genç, Necip Evlice, Arif Ay, Mustafa Kanlıoğlu Necip Fazıl Kısakürek'in sanata bakış ve hayatından kesitler sundu.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Coşkun, Kısakürek ile ortak bir geçmişleri olduğunu belirtti.

Necip Fazıl Kısakürek'in fikir hayatında çok büyük emeği olduğunu dile getiren Coşkun, "Birçok genç insanın fikri temellerinin oluşmasında katkı vermiş, hakikaten doruklarda, ötelerde ve ufuklarda müstesna bir şahsiyettir. Abidevi bir şahsiyet diyelim. Ama, yetmez." ifadelerini kullandı.

Üstad Necip Fazıl'ın yanında çalıştığını, konferanslarına katıldığını anlatan Coşkun, şunları kaydetti:

"Kendisiyle oturup zaman zaman sohbet etme fırsatı bulabildiğimiz için kendimi bahtiyar addederim. Çünkü, Necip Fazıl ne dersiniz deyin pozitif anlamda oydu. Başkaldıran bir insan mı arıyordunuz? Necip Fazıl. Yeni şeyler söyleyen insan mı arıyordunuz? Necip Fazıl. O pörsümüş denilen eskiyi, eski olmadığını, eskimeyeceğini tekrar dile getiren bir insan mı arıyorsunuz? Necip Fazıl. Başımızda kulak istiyor diye manşet mi atmasını istiyordunuz birisinin? Adres Necip Fazıl. Hapislerde çile çeken fakat yılmayan, inadına bildikleri doğruyu yıllar boyunca, on yıllar boyunca savunup topluma bizatihi fildişi kulelerden değil, yüz yüze anlatan birisini mi arıyordunuz? Necip Fazıl. Şairlerin sultanını mı görmek istiyorsunuz, duymak mı istiyorsunuz? Necip Fazıl."

Konuşmaların ardından Necip Fazıl'ın "Bir Adam Yaratmak" adlı oyunu sahnelendi.

Anma etkinlikleri şair, gazeteci, yazar ve siyasetçilerin katılımıyla 3 gün boyunca devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Necip Fazıl Kısakürek Ölümünün 33. Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement