Palyaço Etkinlikleriyle Çocukların Yüzü Gülüyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Palyaço Etkinlikleriyle Çocukların Yüzü Gülüyor

Palyaço Etkinlikleriyle Çocukların Yüzü Gülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin mahalleye dönüşen köylerde açılan Kültür Sanat Okulları'nda "Palyaço" ve "Canlı Kitap" etkinlikleri devam ediyor.

06.08.2015 16:52

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Aram Tigran Kent Konservatuarı, 6360 sayılı Yasa'yla mahalleye dönüşen köylerde açılan Kültür Sanat Okulları'nda bir dizi etkinlik başlattı. 3 Ağustos'ta başlayan 9 Ağustos tarihine kadar sürecek olan program kapsamında, "Palyaço" ve "Canlı Kitap" etkinlikleri düzenlenerek, çocukların yüzlerinin gülmesi ve güzel vakit geçirmesi sağlanıyor.

"Sınır Tanımayan Palyaçolar"la ortaklaşa düzenlenen etkinlikler kapsamında önceki gün Aram Tigran Kent Konservatuarı'nda atölye çalışmaları, canlı kitap etkinliği, palyaço gösterisi yapılırken, etkinlikler ve gösteriler, dün de Ergani ilçesi Qelêş Kültür Sanat Okulu'nda devam etti. "Palyaço" gösterisine büyük ilgi gösteren çocuklar doyasıya güldü ve eğlendi.

Sınır Tanımayan Palyaçolar: Bu tip gösterilere ulaşamayan çocuklar için yapıyoruz

Etkinlikleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Aram Tigran Kent Konservatuarı ile birlikte yürüten Sınır Tanımayan Palyaçolar'ın Koordinatörü Güral Dinçol, 21 sanatçının katılımıyla bir hafta boyunca çalışma yürüttüklerini belirterek, "Şimdi bu çalışmayı Amed'e getirdik. Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı organizasyonu ve desteğiyle Şengallilerin kaldığı kamplar ile Kültür Sanat Okulları'nda oyunlarımızı sergileyeceğiz. Aynı zamanda Amed'te sanatçı arkadaşlarla birlikte bir atölye çalışması ve çocuklar için kitap okumaları yapacağız. İstanbul'da bir hafta çalıştık, o yüzden çok heyecanlıyız." dedi. Bunun ilk çalışmaları olduğunu belirten Dinçol, projeyi zamana yaymak istediklerini ifade etti. Dinçol, şunları kaydetti: "Sınır Tanımayan Palyaçolar, dünyanın 18 yerinde faaliyet gösteriyor ve 33 ülkede özellikle afet bölgelerinde, travma bölgelerinde, bu tip gösterilere ulaşma olasılığı bulamayan çocukların oldukları bölgelerde çalışmalar yapıyorlar. Onlar bize destek oldular, iki eğitmen gönderdiler. Onların eğitimleri doğrultusunda, biz çocuklara nasıl bir gösteri hazırlanabilir üzerinde çalıştık."

Sürekli iletişim halinde kalmak istiyoruz

Sınır Tanımayan Palyaçolar'ın üyesi Gökçe Türkmen ise gösterilerle çocukların yaşama farklı bir pencereden bakmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Bu organizasyonlarla bir eğlence alanı yaratmak ve devamlılığını sağlamak istediklerini vurgulayan Türkmen, bölgeyle sürekli iletişim halinde kalıp çalışmalara devam etmek istediklerini kaydetti.

"Palyaço" ve "Canlı Kitap" etkinlikleri, bugün Dicle Avdela Kültür Sanat Okulu ve Hani Nêrib Kültür Sanat Okulu'nda, 6 Ağustos'ta Hazar Gölü'ndeki Büyükşehir Belediyesi Çocuk Yaz Kampı'nda, 7 Ağustos'ta Yenişehir Fidanlık Alanı'ndaki Şengal Kampı'nda, 8 Ağustos'ta Batman Şengal Kampı'nda ve 9 Ağustos'ta Kulp Cixsê Kültür Sanat Okulu'nda devam edecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Palyaço Etkinlikleriyle Çocukların Yüzü Gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement