Pelin Esmer Söyleşisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Pelin Esmer Söyleşisi

Pelin Esmer Söyleşisi

Tönel'in düzenlediği sinema söyleşilerinin Ocak ayı konuğu 11'e 10 Kala filminin yönetmeni Pelin Esmer olacak.

16.12.2011 08:36

Yapı Kredi Kültür Sanat'ın aylık etkinlikleri kapsamında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel'in düzenlediği sinema söyleşilerinin Ocak ayı konuğu 11'e 10 Kala filminin yönetmeni Pelin Esmer olacak. Son filmi "Gözetleme Kulesi" de merakla beklenen İstanbul doğumlu Pelin Esmer, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra bir yıl Yavuz Özkan'ın sinema atölyesine devam etti. Çeşitli belgesel ve sinema filmlerinde yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. Sonrasında ilk belgesel filmi "Koleksiyoncu" yu çekti.

Bu filmle yurtiçi ve yurtdışında pek çok festivali gezdi. 2005 yılında çektiği ilk uzun metraj belgesel projesi "Oyun", Türkiye ve dünyada birçok festivale davet edildi ve aralarında Tribeca Film Festivali En İyi Yeni Belgesel Yönetmeni ödülü de dahil pek çok ödül kazandı. 2009 yılında ilk uzun metraj kurmaca filmi, 11'e 10 Kala' yı çekti. Filmin prömiyeri San Sebastian Film Festivali'nde yapıldı. Esmer, ikinci uzun metraj kurmaca filmi "Gözetleme Kulesi"nin cekimlerini Kastamonu bölgesinde gerceklestirdi. Başrollerini Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez'in paylaştığı filmde Menderes Samancılar, Kadir Çermik, Laçin Ceylan, Rıza Akın ve Yavuz Pekman oynuyor.

"Gözetleme Kulesi" 13 – 15 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenecek Berlin Film Festivali Ortak Yapım Platformu'na da (Berlinale Co-production Market) seçildi. Ayrıca, Pelin Esmer, Take 100 adlı kitapta dünyanın önde gelen film festivalleri yöneticileri tarafından en yetenekli 100 genç yönetmenden biri olarak gösteriliyor.

Tarih: 23 Ocak 2012 pazartesi

Saat : 18.30

Yer : Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (İstiklal cad. 181)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Pelin Esmer Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement