Pera Film'de El Santo Süperstar, Meksika - Son Dakika
Kültür Sanat

Pera Film'de El Santo Süperstar, Meksika

Pera Film\'de El Santo Süperstar, Meksika

Pera Müzesi, film etkinlikleri kapsamında şubat ayında iki farklı program sunuyor.

08.02.2014 10:59

6 – 12 Şubat 2014

Polonya'dan Ustalar
Polonya Film Okulu

13 – 27 Şubat 2014

Pera Müzesi, film etkinlikleri kapsamında Şubat ayında iki farklı program sunuyor: El Santo: Süperstar, Meksika! ile Polonya'dan Ustalar: Polonya Film Okulu.

El Santo
Süperstar, Meksika!

6 – 12 Şubat 2014

Pera Film, sinema tarihinin en üretken savaşçılarından biri olan, Meksika Sineması'nın kült figürlerinden "luchador" El Santo'yu konuk ediyor. Meksika Büyükelçiliği ve Cervantes Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilen El Santo Süperstar, Meksika adlı programda, 1960 ve 1970'lerde yapılmış ve Meksika'nın en sevilen halk kahramanlarından birini anlatan hikayeleri konu alan, kültün ve hayalgücünün peşinden giden beş film sunuluyor. Suçluları ortaya çıkarmak ve güzel kadınlara kur yapmak dışında Santo ayrıca Kurtadam'la, Marslılarla, mumyalarla ve Bermuda Şeytan Üçgeni'yle güreşmeye fırsat buluyor, üstelik 50'den fazla film boyunca.

Polonya'dan Ustalar
Polonya Film Okulu

13 – 27 Şubat 2014

Polonya- Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600. yıldönümünde Pera Film, Polonya Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle, Polonya'dan dört olağanüstü yönetmenin yedi filmiyle benzersiz bir program sunuyor: Andrzej Wajda, Jerzy Kawalerowicz, Wojciech Has ve Roman Polanski. Polonya'dan Ustalar: Polonya Film Okulu programı 1950'lerin sonu 1960'ların başı arasında, son derece önemli bir sinema olan Polonya sinemasının gelişimini inceliyor. Özellikle 1956-1981 yılları arasında, Komünist rejim ideolojik baskısını yumuşattığında, Polonya film endüstrisi, yönetimin propagandaya yönelik taleplerini büyük oranda duymazdan gelmeyi ve halkın yanında durmayı başardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Pera Film'de El Santo Süperstar, Meksika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement